ADALAR'DA ATATÜRK ANITLARI YENİDEN DÜZENLENECEK

ADALAR'DA ATATÜRK ANITLARI YENİDEN DÜZENLENECEK

Adalar'da meydanlarda bulunan Atatürk anıtları yeniden düzenlenecek.

Adalar'da meydanlarda bulunan Atatürk anıtları yeniden düzenlenecek.

Adalar Belediyesinden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'nun ilçede bir dizi inceleme yaptığı belirtildi.

İncelemeler kapsamında Kınalıada İDO İskelesi'nin önünde bulunan Atatürk Anıtı'nın kaidesinin yeniden düzenlenerek cephesinin yola bakacak şekilde yeniden yapılmasını isteyen Farsakoğlu'nun, Burgazada'daki anıtın ise çevre düzenlemesi yapılarak daha güzel bir görünüme kavuşması talimatını verdiği bildirildi.

Farsakoğlu'nun, halkın sorunlarını da dinlediği belirtilen açıklamada, kuvvetli rüzgarların yaratmış olduğu dalgaların aşındırmasıyla sık sık çökme yaşanan Burgazada sahil yolunun da Kıyı Taş Tahkimatı (Anroşman) çalışmasıyla düzenlendiği kaydedildi.

Burgazada Gezinti Caddesi üzerindeki kıyı şeridinde yapılan çalışmayla, kış aylarında lodos ve poyraz rüzgarlarının yaratmış olduğu dalgalar sonucu çöken yolların da Anroşman çalışmasıyla düzenlendiği ifade edilen açıklamada, Kınalıada ve Burgazada'daki sahillerin yeniden düzenleneceği dile getirildi.

Açıklamada, birim amirleriyle birlikte yaptığı denetimlerde çöp konteynerlerinin yer altına alınmasını isteyen Farsakoğlu'nun, ayrıca kaldırma çıkartılan kayıkların çekçek yerlerine taşınması talimatını verdiği, yol boyunca bulunan izinsiz tabelaların kaldırılmasını, izni alınan tabelaların da tek tip olması gerektiğini belirttiği ifade edildi.

Sahil kesimlerinde oluşan çukurların ve olumsuz görüntülerin de gerekli önlemler alınarak kapatılmasını isteyen Farsakoğlu'nun, dalgalar sonucu çökme yaşanan yolların da kıyı şeridine yapılacak taş bloklarla sağlamlaştırılmasını istediği açıklandı.