Adalet Bakanı Bozdağ: ABD'li heyet geliyor

Adalet Bakanı Bozdağ: ABD'li heyet geliyor

Adalet Bakanı Bozdağ, ABD'li heyetin 22 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "ABD'li heyet 22 Ağustos'ta gelerek görüşmeler yapacak. ABDAdalet Bakanlığı dün itibariye 4 uzman gönderme kararı aldı" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen'in iadesi ve bu konuda ABD'nin "Tercih değil, hukuk süreci" şeklindeki açıklamayı değerlendirdi.

Bakan Bozdağ, "ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri dün itibariyle Türkiye'ye 4 uzman kişi gönderme kararı aldı. 22 Ağustos'ta Türkiye'ye gelecekler. Fetullah Gülen'in iadesi sadece ABD'nin Türkiye'nin değil dünyanın takip ettiği ortak bir konu. Umarız ki bu dostluğun gereği Fetullah Gülen en kısa sürede Türk adaletine teslim edilir. Eğer iade ederse ki etmek zorunda hukuken de. Çok net ortada bir suç var. Bu suçun failinin Fetullah Gülen olduğu konusunda ABD yönetiminde de bir şüphe olduğuna ihtimal vermiyorum. Bütün dünyada failin kim olduğunu biliyor. Böylesi bir durumda iade etmemişi Fetullah Gülen'in dostluğunu, Türkiye'nin dostluğuna tercih ettiği anlamına gelir" diye konuştu.

ABD'nin vereceği kararın siyasi bir karar olacağını söyleyen Bakan Bozdağ, "İade kararı da siyasi bir karardır. Hukuk sadece bu siyasi kararın vericilere bir alt yapı oluşturmaktadır. Karar iade yönünde olursa Türkiye ABD ilişkilerinin güçlülüğünün ve 2 ülke yararına olduğunun ABD yönetimi bakımından da bir kez daha tescili, kabulü anlamına gelir.  İade etmediğinde bir teröriste Türkiye'yi feda ettiği anlamını taşır" dedi.

AA