Adana Valiliği'ne bomba yüklü araçla saldırı: 2 ölü, 33 yaralı

Adana Valiliği'ne bomba yüklü araçla saldırı: 2 ölü, 33 yaralı

Adana Valiliği'nin otoparkında patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı.

Adana Valiliği'nin açık otoparkında, 33 plakalı (Mersin) bir araçta patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin de yaralandığı açıklandı. Vali Demirtaş, ''Olayın bir kadın tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi. Bakan Berat Albayrak Adana Valisi'nin saldırıdan dakikalar ile kurtulduğunu söyledi.

Adana Valiliği'nin açık otoparkında saat 08.05 sıralarında patlama meydana geldi. Bölgeye ambulans ve polis ekipleri sevk edilirken, valilik önündeki yollar bir süre kapatıldı. Patlamada 5 aracın yandığı belirtiliyor.

ARACI KADIN TERÖRİST GETİRDİ

Adana Valiliği otoparkında 2 kişinin hayatını kaybettiği 5'i ağır 33 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda kullanılan patlayıcı yüklü otomobilin Mersin plakalı olduğu belirlendi. Bombalı aracı kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın teröristin valilikte mesainin başladığı sırada getirip, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bıraktığı ve uzaklaşmasının ardından patlamanın olduğu belirtildi.

VALİ 5 DAKİKAYLA KURTULDU

Patlamanın olduğu saatte, protokol ve koruma ekibinin valilik binası girişinde Vali Demirtaş'ı beklediği, valinin her zamanki geliş saatinden 5 dakika geciktiği ve patlamadan da kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.

2334579.jpg

ADANA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Patlamanın 33 plakalı (Mersin) bir araçta meydana geldiğini ve aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

''Saat 08.05 civarında otoparkta valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor."

VALİLKTE GÖREVLİ BAHÇIVAN ÖLDÜ

Patlamada yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül'ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım'a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Patlamada, Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi'nde görevlendirilen, 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı ise olay yerinde hayatını kaybetti.

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Yaralıların kimlikleri şöyle:

"Fikret Aktaç, Leyla Bozkurt, Kısmet Barut, Onur Demir, Tuncay Sağır, Turgut Atıcı, Nuray Temel, Umut Bora, Ersan Yaşkekılli, Adem Karaman, Abdulhalim Evgi, Durdu Turgut, Emine Dibek, Ertan Kılıçoğlu, Mustafa Kurtbeyli, Nihat Yavuz, Göksel Erdemir, Erkan Güveloğlu, Meryem Yıldırım, Sait Oyunlu, Cansel Akbaba, Nazik Akbaba, Orçun Diplen, Fatma Erdoğan, Aysun Otagel, Metin Oral, Zeliha Arıcı, Sevilay Kan, İlyas Aslan, Selami Aka, Hakan Şenel, Mehmet Eser Sarı ve Mustafa Demirkıran."


Adana Valiliği'ne bomba yüklü araçla saldırı: 2 ölü, 33 yaralı - Resim : 2

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca, Başbakanlık tarafından Adana Valiliği otoparkındaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Bu çerçevede, "patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara" yayınlarında kesinlikle yer verilmemesi istendi.

Adana Valiliği'ne bomba yüklü araçla saldırı: 2 ölü, 33 yaralı - Resim : 3

AB BAKANI: VALİMİZLE KONUŞTUM, YARALILARIMIZ VAR

AB Bakanı Ömer Çelik Adana Valiliği önündeki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Adana Valiliği önünde otoparkta  bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var.Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adana'mıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

KURTULMUŞ: SALDIRIYI LANETLİYORUM

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Adana'daki hain saldırıyı kınıyor, terörü ve destekçilerini lanetliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye, teröre teslim olmayacak, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." dedi.

BAKAN ALBAYRAK: VALİ DAKİKALAR İLE KURTULDU

Enerji ve Tabii kaynaklar bakanı berat Albayrak patlamanın gerçekleştiği noktada açıklama yaptı.

Albayrak şunları söyledi:

Bu olayların hiçbirisi bizi, Türkiye’nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak.

Sayın Valimiz dakikalar farkıyla, tam buraya gelmiş programı nedeniyle çıkarken gerçekleşmiş bir olaydan bahsediyoruz.

Bunların arkasındaki, kesimlere sesleneceğim. Bu millet bir ölür bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaret nedir öğretmiş bir millettir.

Programları iptal etmeyeceğiz. İnadına geliyoruz inadına geleceğiz. Bu adamlara prim vermeyeceğiz.

Bugün 2 şehidimiz var.Türkiye büyük bir hedefe doğru ilerliyor. Bunlar ülkemizi yıldıramaz. Bunlar büyük bir doğumun sancıları.

Etiketler patlama adana