Adana'da 2 şüpheliye gözaltı !

Adana'da 2 şüpheliye gözaltı !

Adana'da devlet güçlerine suikast hazırlığı yapan 2 kişi gözaltına alındı.

Adana’da güvenlik güçlerine ve devlet büyüklerine yönelik saldırı hazırlığı içerisinde olduğu belirlenen Marksist Leninist Komünist - Parti (MLKP) üyesi 22 yaşındaki Devrim D. ile aynı yaştaki DHKP-C’li Cihan Z.’yı gözaltına aldı. 

Emniyet İstihbarat ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, MLKP örgütü üyeliğinden çok sayıda suç kaydı bulunan Devrim D.’nin, Kuzey Irak’ta silahlı saldırı eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye giriş yaptığını belirledi. Gezi olaylarından sonra hakkında yakalama kararı çıkartıldığı için yurt dışına kaçıp,  Kobani’de Birleşik Özgür Güçler adına savaşan Devrim D.’nin asker, polis ve devlet büyüklerine suikast hazırlığında olduğu bilgisini alan ekipler, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Haydaroğlu Mahallesi’nde bir eve baskın düzenledi. Ekiplerin yaptığı operasyonda Devrim D., Glock marka tabanca ile birlikte yakalandı.
 
DHKP-C örgütü üyesi Cihan Z.’nin, D. için istihbarat topladığını belirleyen TEM Şube Müdürlüğü ekipleri merkez Seyhan İlçesi’nin Yinebey Mahallesi Eminağa Caddesi’nde ikinci bir adrese baskın yaptı. DHPK-C terör örgütüne üye olmak ve eylemlerine katılmak suçundan hakkında kesinleşmiş 8 yıl 9 ay hapis cezası bulunan Cihan Z. da gözaltına alındı. Güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı hazırlığında olduğu kaydedilen D. ile Z., Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularında susma hakkını kullandı. Sorguda kaldıkları 4 gün boyunca açlık grevi yapan iki zanlı, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Etiketler adana suikast dhkpc mlkp