• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 55.734
  • Dolar
  • 1,8555
  • Euro
  • 2,3350
  • Altın
  • 615,82
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 12 °C
  • Adana : 17 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
13 bin Euro maaş alan danışman kim ?
Özel okullara 4+4+4 zammı
''Oğlum bak git'' dedi, gitmeyince...
Kadınları etkilemenin en kolay yolu
Adana HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Adana’da geçen yıl terör olaylarında 225 kişi tutuklandı

Adana’da geçtiğimiz yıl terör örgütlerine yönelik düzenlenen 164 operasyonda yakalanan 225 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
03.02.2012 12:02

Adana’da geçtiğimiz yıl terör örgütlerine yönelik düzenlenen 164 operasyonda yakalanan 225 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şehrin huzur ve güvenliğinin arttırılması, her tür suç ve suçluların azaltılması, can ve mal emniyetinin korunması, asayişi bozmak isteyenlerin tespit edilerek adalete teslim edilmesi için 24 saat çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Bu kapsamda 2011 yılında terörle mücadele alanında Adana genelinde, sol terör örgütlerine yönelik yapılan 8 operasyonda 79 şüphelinin yakalandığı belirtilirken, bu kişilerden 12’sinin adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi.

Bölücü terör örgütlerine yönelik yapılan 135 operasyonda ise 312 şüphelinin yakalandığı ifade edilirken, bu şahıslardan 115’inin tutuklandığı bildirilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: “İlimizde meydana gelen 193 bölücü terör olayından 115’i aydınlatıldı. Yakalanan 339 şüpheliden 69’u tutuklandı. Dini istismar eden terör örgütlerine yönelik olarak 21 operasyon yapılmış, 72 şüpheli yakalanmış ve bu şahısların 29’u tutuklandı. 2010 yılı içerisinde 92 olan operasyon sayısı, 2011 yılında 164'e yükseldi. Operasyonlarda: 3 uzun namlulu silah, 12 tabanca, 158 mermi, 54 el yapımı bomba, 331 molotof kokteyli, 22 elektrikli fünye, 641 havai fişek ve bomba yapımında kullanılan diğer kimyevi maddeler ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Ayrıca terörle ilgili bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında; 2010 yılında 20 ayrı proje ile 785 okul, aile, dernek ve yurttan 50 bin 302 kişiye, 2011 yılında 15 ayrı proje ile 726 okul, aile, dernek ve yurttan 53 bin 704 kişiye ulaşılarak terör faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı."

Açıklamanın son bölümünde terör olaylarının önlenmesinde ilgi ve desteklerini esirgemeyen vatandaşlara teşekkür edilirken “Halkımızın güven ve huzur ortamını tehdit eden terörist faaliyetlerin önlenmesi, terör eylemlerine katılan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir hassasiyetle ve artırılarak devam edecek.” denildi. CİHAN

74
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Havada panik !Aile boyu ÇILGIN eylem !Kadınları etkilemenin en kolay yoluDiyarbakır'da olay çıktı !PKK'lıların çaresizliği belgelendi !Savcı serbest kalmasına itiraz ettiİşte en düşük fiyatlı otomobillerBakan: Vur emrini o komutan verdi !Eşini ve çocuğunu öldürüp...TTNET, YALIN NETLİMİTSİZ PAKET
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim