Adem Şerbetçi Sağlık Sen Başkanlığına Aday

Adem Şerbetçi Sağlık Sen Başkanlığına Aday

Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen Eskişehir Şubesi’nin 4. Olağan genel kurulu öncesi Adem Şerbetçi bir toplantı düzenleyerek adaylığını açıkladı.

- Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen Eskişehir Şubesi’nin 4. Olağan genel kurulu öncesi Adem Şerbetçi bir toplantı düzenleyerek adaylığını açıkladı.

Alaaddin Parkı’nda bulunan Park-ı Ala’da kitlesel bir toplantı düzenleyen etkinlikte konuşan Sağlık Sen sekreteri Çetin Balaban, kongre süreci yaşadıklarını bu süreç içinde üç aday kendince bir dil, yol, yöntem kullandığını vurgulayarak, “Şerbetçi, bizim için adaylığıyla bir değer kıymetti. Hayatın gerçekliğinin karşılığıydı. Çalıştığı her birimde bir kıymet ifade eden, amacı kaygılayan, kişileri hedeflemeyen sorgulamasını sadece niteliğe yapan bir arkadaşımızdı. Biz bu sorumluluğu kendisine yönelttiğimiz de hiç tereddüt etmeksizin kabul etti. Kendisine bu sorumluluğundan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Sağlık Sen Eskişehir Şubesi başkan adayı Adem Şerbetçi, 26 Ekim’de yapılacak olan seçimlerde, kendilerini anlayabilecek, kendileriyle aynı dili konuşabilecek bir başkanı ve yönetimi seçecek olan 150 delegenin sağlık çalışanları oylarıyla seçtiğini söyledi.

150 delegenin seçiminden sonra önlerine bir manzara çıktığını ve sağlık çalışanları kendilerini yakınen tanıyan, sahayı bilen, kendilerini doğru temsil edebilecek bir yönetimi istediklerini belirten Adem Şerbetçi şunları söyledi:

“Sağlık çalışanları burada bir değişim talep ediyor. İsimlerde değil, kişilerde değil anlayışta ve zihniyet de bir değişim istiyor. Oluşturacağımız Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi’nin yönetimin yeni vizyonunda kendisi gibi düşünmeyenleri ötekileştirme, karalama yapma, iftira ve çamur atma yoktur. Yıkıcı ve yıpratıcı söylemlere asla yer yoktur. Her türlü öneriye açık saha da somut olaylar üzerinden çözüm ve netice odaklı bir anlayış içerisinde olacağız. Laf değil icraat üreteceğiz. Yeni komisyon oluşturduklarını ifade eden Şerbetçi, her branş ve her meslek grubundan en az bir üyemizin olmasını istiyoruz. Üniversite Komisyonu, Çalışan Hakları Komisyonu, Gençlik Komisyonu, Eğitim ve Bilim Komisyonu oluşturuyoruz.”