Adilcevaz’da İşkur Kuraları Çekildi

Adilcevaz’da İşkur Kuraları Çekildi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Adilcevaz Belediyesi ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere alınacak geçici personel, kura ile belirlendi.

- Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Adilcevaz Belediyesi ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere alınacak geçici personel, kura ile belirlendi.

İŞKUR'un çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yaparak uyguladığı Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edilecek personelin kuralarının çekilişi İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Adilcevaz Anadolu Lisesi kapalı spor salonunda yapıldı. Kura çekimini Adilcevaz noteri Olgun Gökçal yaptı. Yapılan kura çekimi sonucunda Adilcevaz Belediyesine 52 erkek ve 20 bayan olmak üzere 72 kişi asıl işçi belirlenirken, 26 erkek ve 26 bayan olmak üzere 52 kişide yedek işçi olarak belirlendi. İlçe Milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullarda ise çalıştırılmak üzere 70 kişi kura çekilişi ile işe alındı.

Kurada ismi çıkanlara İŞKUR tarafından asgari ücret ödenecek ve SGK primleri yatırılacak. İşçilerin 1 Ekim 2014 tarihinde işbaşı yapacakları açıklandı. Kura çekimine ilçe halkının geçmiş yıllara nazaran ilgi göstermediği gözlendi.