Adilcevazlı Hanımlardan Öğretmenler Günü Kutlaması

Adilcevazlı Hanımlardan Öğretmenler Günü Kutlaması

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Geylanlı Hanımlar Eğitim ve Kültür Derneği, düzenledikleri etkinlikle Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

- Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Geylanlı Hanımlar Eğitim ve Kültür Derneği, düzenledikleri etkinlikle Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

Öğretmenevi restoranında düzenlenen etkinlikte konuşan dernek başkanı ve aynı zamanda öğretmen olan Selma Yüzer, "Eğitimin temel taşı olan öğretmenlik ilahi bir meslektir. Bu eşsiz görevi yapan öğretmeler, hayat ve saadet vitaminleri ile dolu olmalılar ki bu meyvelerle öğrencilerine; edebi, ahlakı, terbiyeyi, tevazuyu, şefkati, merhameti, muhabbeti, nezaketi öğretebilmeleridir. Öğretmenler bu meyvelerden mahrumsa, saydığımız durumların zıddıyla doludurlar ki bu durum; gayri ahlaki anarşist, hırsız ve katil gibi bireylerin yetişmesine, bozuk toplumların oluşmasına yol açacaktır. Şu da bir gerçek ki öğretmenlere hak ettikleri değer verilmemektedir. Bilime, öğretmene verilen değer oranında kaliteli ve sağlıklı bireyler ve toplumlar yetişecektir. Nuru ilk yaratılan ve son olarak alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in (sav) ahlakıyla ahlaklaşmak hepimizin hedefi olmalıdır. Böyle bir kazanım sonucu; toplumun, medyanın, kitle iletişim araçlarının, bürokratların, akademisyenlerin ve son olarak veli ve öğrencilerin öğretmenlerin hak ettiği saygın yerini kazanması adına elbirliği ile sağlam çalışmalar yapmak gerekmektedir. Toplumu oluşturan, yapılandıran, inşa eden öğretmenlik mesleği her açıdan en kalitelisinden ele alınmadığı ve hak ettiği yeri bulmadıkça kaliteli bir toplumdan söz edilemez. Hepiniz çok önemlisiniz, bizi burada buluşturan Rabbimize hamdolsun. Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun. Hayırlı, bereketli olsun. İçiniz, yuvanız, okulunuz, ülkeniz ve dünyanız huzur ve afiyetle dolsun" şeklinde konuştu.

Program, öğrencilerin öğretmenlerine gül ve hediye takdim etmesinin ardından sona erdi.