ADLİYEDE OPERASYON: SAVCI ŞEHİT OLDU, 2 TERÖRİST ÖLDÜ !

ADLİYEDE OPERASYON: SAVCI ŞEHİT OLDU, 2 TERÖRİST ÖLDÜ !

Operasyonda ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Savcı Mehmet Kiraz saat 21:55'te hayatını kaybetti.

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan 3 terörist öldürüldü. Saat 20.35 itibariyle adliyeden 2 patlama sesi ve yüzlerce silah sesi duyuldu. Yarım saat sürmeden operasyon sırasında ağır yaralanan savcı, ambulansla hastaneye götürüldü.

Polisin müdahalesi sonucu 2 teröristin öldürüldüğü açıklandı.
Savcı, hastanede ameliyata alındı.. Çok sayıda haber kaynağı savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ameliyatının başarıya ulaşmadığını ve yaşamını yitirdiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise saat 22:00'de yaptığı açıklamada "Savcımıza maalesef 3 tane başından, 2 tane farklı yerlerinden kurşunla yaralandı. Şu an ameliyatta" demişti. Ardından 22:45'te bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Savcı Kiraz'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

İŞTE SAVCININ İLK FOTOĞRAFI

fft31_mf6886589.jpeg

ADLİYE İÇİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

İstanbul Adliyesi'nde silah sesleri | Haber3 Video | Sitene Ekle

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DUYURDU

Kiraz'ın hayatını kaybettiğini Dışişlier Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabından duyurdu.

79e5cavusss.png

Savcı Kiraz şehit oldu | Haber3 Video | Sitene Ekle

HASTANEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Operasyon sonrası hastaneye kaldırılan savcı ile ilgili hastane yetlileri bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Savcı Kiraz hastaneye geldiğinde solunumu ve kalbi tamamen durmuştu. Geri döndürmek için yaptığımız her türlü çaba sonuçsuz kaldı. 1 saat müdahale gerçekleştirdik. Savcımız 21,55'de şehit oldu. Savcımızın ailesine haber verildi." dendi.

SAVCIYA 5 KURŞUN

Slovakya'da bulunan ve Savcı Kiraz'ın son durumu hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu bilgiler verdi: "Savcımız 3 tane başından 2 tane değişik yerlerinden kurşun alıyor. Hala ameliyatta. İnşallah bu ameliyatın neticesinde sağlığına kavuşur" dedi.


1a1-001.jpg
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok yaptığı açıklamada 'Olayın kan dökülmeden çözülmesini istiyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Şu an için herhangi bir sıkıntı yok' dedi. Ancak akşam saatlerinde operasyon başlatıldı.

BUGÜN NELER OLDU ?

Türkiye'nin gözü İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeydi.. Terör örgütü DHKP-C üyeleri, Berkin Elvan soruşturmasına Bakan Savcı Mehmet Selim Kirazı 6'ıncı kattaki odasında silahla rehin aldı. Güvenlik güçleri kapıyı zorlayınca içeridekiler 2 el silah ateş etti. Güvenlik güçleri 6. katı kapattı, güvenlik önlemleri alındı.

Örgüt, sıraladığı 5 talebi yerine getirilmediği taktirde savcıyı öldürmekle tehdit etti, saat 15.36'ya kadar süre verdi. Güvenlik güçleri, Özel Harekat, 6'ncı katı ablukaya almış durumda. Giriş ve çıkışlar tutuldu. Özel Tim adliyede. Sezgin Tanrıkulu ve Ümit Kocasakal'ın da adliyede olduğu belirtiliyor. Pazarlıklar sürüyor.

KATİBİ SİLAH ZORUYLA ÇIKARTTILAR

Saat 12.36 sırasında terör örgütü DHKP-C üyeleri odasında savcıyı rehin aldı. Ancak olay 13.30'dan sonra duyuldu. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde, savcı Kiraz'ın odasının bulunduğu 6. kata çıkan DHKP-C üyesi kişi ya da kişiler, içerideki savcı katibini silah tehdidiyle dışarı çıkartarak, Kiraz'ı rehin aldı. Katip, yaşananları güvenlik güçlerine bildirdi.

İŞTE ADLİYEDEN SON KARELER (FOTO-GALERİ)

İÇERİDEN İKİ EL SİLAH SESİ GELDİ
 
Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi. Savcılığın bulunduğu kat boşaltılırken, yoğun güvenlik önlemi alındı. Yaşanan rehine eyleminin ardından aynı katta bulunan diğer savcılar dışarı çıkarıldı.

1-20150331140740.jpg
Örgüte yakın internet siteleri ve twitter hesaplarında savcının odasından fotoğraflar yayınlandı. Fotoğraflarda savcının kafasına silah dayandığı görülüyor.
 
Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile  emniyetin müzakere timi olay yerine sevk edildi. Terör örgütü, olaya ilişkin fotoğrafları twitter'dan yayınladı.  

1905099.jpg1905134.jpg

screenshot_1-084.jpgscreenshot_2-049.jpgscreenshot_3-028.jpg

1905470.jpg1905186.jpg

1905246.jpg1905267.jpg

1905291.jpgADLİYEDE OPERASYON: SAVCI ŞEHİT OLDU, 2 TERÖRİST ÖLDÜ ! - Resim : 15

TERÖRİSTLERDEN BİRİ Ş.Y. İDDİASI

Berkin Elvan soruşturması savcısını rehin alan silahlı kişilerden birinin daha önce yasadışı örgüte yönelik operasyonlarda gözaltına alınan Ş.Y olduğu ileri sürülüyor. Öte yandan örgüte yakın sosyal medya hesaplarından savcının odasındaki eylemcilere ait olduğu belirtilen ses kaydı yayınlandı. Teröristlerden birinin avukat olduğu iddiası da var.
 
ÜMİT KOCASAKAL ADLİYEYE GELDİ
 
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın adliyeye girdiği görüldü. Kocasakal'ın gelmesiyle görüşmelerin başladığı da iddia edildi. Bu arada, Berkin Elvan'ın ailesinin Twitter hesabından, baba Sami  Elvan adına, "Kimsenin burnunun dahi kanamasını istemiyorum. Sadece adalet  istedim bugüne kadar ve sadece adil bir yargılama istiyorum" mesajı paylaşıldı. Adliye kreşinde çocuğu bulunan bir kişinin ise fenalık geçirdiği iddia edildi.
 
ADLİYE ÖNÜNDE BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Adliye önünde gazetecilerin bulunduğu tarafta "15'inde bir Fidan Berkin Elvan ve Berkin Elvan ölümsüzdür" sloganı atan bir kişi gözaltına alındı

SİLAH İÇERİYE NASIL SOKULDU?

Yaşanan olay sonrası silahın adliyeye nasıl sokulduğu sorusu gündeme geldi.  Teröristlerden birin avukat olduğu iddiası da ortaya atıldı.

TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU ADİYEYE GELDİ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Bakanlar Kurulu kararı ile Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan Adliyesi’nin 6’ncı katındaki odasına silahlı kişilerin girmesi ile ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yayınladığı mesajında, "Cumhuriyet Savcısını rehin alma eylemi bir terör eylemidir. Hiçbir gerekçe bunu masum ve haklı gösteremez. Dualarımız savcımızla" dedi.

Feyzioğlu, ilerleyen saatlerde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Feyzioğlu adliyeye girişinde açıklama yapmadı.

2 AY ÖNCE SORUŞTURMAYA ATANDI
 
Yaklaşık iki ay önce Berkin Elvan soruşturmasına atanan Savcı Kiraz, son olarak Emniyet'ten daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.

İŞTE SAVCIYI REHİN ALMA EYLEMİNDEN KARELER (FOTO-GALERİ)

TALEPLERİNİ YAYINLADILAR

Halkın Sesi adlı hesaptan "DHKC Savaşlılarının Gerçekleştirilmesini İstedikleri Talepleri" adı altında bir liste yayınladı, İşte o liste:

1- Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…
2- Polislerin Halk Mahkemeleri'nde yargılanmaları…
3- Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…
4- Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…
5- Oluşturulacak bir heyetle iletişim kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi…

TWITTER HESAPLARINDAN DUYURDULAR

Rehin alma krizinin sorumluluğunu DHKC (Devrimci Halk Kurtuluş Savaşçıları) Twitter hesabından yaptığı açıklamayla üstlendi.  

O SAVCI KİMDİ ?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Gezi Parkı eylemeleri sırasında İstanbul Okmeyda'nında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya bakıyor.
 

Yaklaşık iki ay önce bu soruşturmaya atanan Savcı Kiraz, son olarak Emniyet Müdürlüğü'nden daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE PATLAMA SESİ

Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Selim Kiraz’ın rehin tutulma olayıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Adliyenin 6′ncı katından patlama sesi geldiği iddia edildi. Bağırışma seslerinin de duyulduğu öne sürülen adliyede operasyonun başlamış olabileceği belirtildi.