Afyonkarahisar’da Balık Fiyatları

Afyonkarahisar’da Balık Fiyatları

Balık sezonun açılması ile birlikte yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da balıklar tezgahlarda yerlerini almaya başlarken, tezgahların kralı “Hamsi”nin kilogram fiyatının 7 TL’den alıcı bulduğu belirtildi.

- Balık sezonun açılması ile birlikte yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da balıklar tezgahlarda yerlerini almaya başlarken, tezgahların kralı “Hamsi”nin kilogram fiyatının 7 TL’den alıcı bulduğu belirtildi.

Av yasağının bitmesi ve balıkçıların ağların denizlere bırakması ile kentte balık tezgahlarında gözle görülebilir kıpırdanmalar yaşanmaya başlandı. Balık sezonun açılması ve fiyatlar hakkında bilgilere veren balıkçı dükkanı işletmecisi Kadir Pekiner, bu senen sezondan ümitli olduklarını kaydederek, sezonun açılması ilçe birlikte fiyatlarda da hissedilir derecede düşüşler olduğunu söyledi. Afyonkarahisarlıların balık çeşitleri arasında en çok hamsi, palamut ve istavrit türlerini tercih ettiklerini aktaran Pekiner, “Fiyatları sezonun açıldığı geçene haftaya göre çok çok iyi durumda. Balık çıkmaya başladı, hamsi ve yerli palamut akını bekliyoruz, inşallah oda olacak. Sezon açılmadan önce hamsinin fiyatı 10 TL’di, şimdi 7 TL’ye kadar düştü, daha da düşmesini bekliyoruz inşallah. Sezonun açıldığı geçen hafta ağlara en çok palamut takıldı, bu hafta palamut tezgahımızda fazla yok, onun yerine hamsi gelmeye başladı, bundan sonra inşallah hamsi yeriz. Afyonkarahisarlıların yediği balıklarda hamsi, palamut ve istavrit. Balıkların fiyatları ise, hamsi 7 TL, palamut tane 10 TL, çipura, levrek 15 TL, istavrit 5 TL, sardalya 3 valabalık ise 8 TL’den satılıyor, fiyatlar şuanda böyle. Ama Kurban Bayramı’ndan sonra çeşit daha fazla çoğalır, fiyatlarda düşer” dedi.

Diğer yandan, balık almak için tezgahlara gelen vatandaşların ise çoğunlukla palamut fiyatları konusunda pazarlık yaptıkları gözlendi.