'Ağabeyler' ve 'yeniler' de kabinede

'Ağabeyler' ve 'yeniler' de kabinede

AK Parti'de ağabeyler ve yeniler tartışmalarının iki baş aktörü Bülent Arınç ile Yalçın Akdoğan aynı görevle Bakanlar Kurulu'nda yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkmasıyla birlikte AK Parti kulislerinde başlayan yeni kabine tartışmaları bugün son buldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün 62. Hükümet'in Bakanlarını açıkladı bu açıklamadan kısa bir süre sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi onayladığını duyurdu.

Yeni kabinede dikkat çeken ayrıntılardan biri de hiç kuşkusuz AK Parti'deki kabine tartışmalarında gündeme gelen "Yeniler", "Ağabeyler" polemiğinin sonucu oldu.

Çünkü yeni hükümetin kabinesinde AK Parti'nin kurucularından ve "Ağabeyler" sözünün savunucusu Bülent Arınç ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde en yakınında olan siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın birlikte Başbakan Yardımcısı sıfatı ile kabinede görev aldı.

Hatırlanacağı gibi Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki AK Parti'deki yeni isimlere hitaben yaptığı "yeni yetmeler" çıkışına, isim vermeden yanıt veren kişi Akdoğan olmuştu.