Ahilik Haftasında Bakan Canikli Ustalık Şedi Kuşandı

Ahilik Haftasında Bakan Canikli Ustalık Şedi Kuşandı

AHİLİK Kültürü Haftası Çankırı'da renkli törenlerle kutlanıyor. Törenlere katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye ustalık şedi kuşatıldı.Belediye Meydanında düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli,...

AHİLİK Kültürü Haftası Çankırı'da renkli törenlerle kutlanıyor. Törenlere katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye ustalık şedi kuşatıldı.

Belediye Meydanında düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Vali Vahdettin Özcan, Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile çok sayıda bürokrat ve siyasetçinin yanında esnaf ve sanatkarlar katıldı. Çankırı Ticaret İl Müdürü Şükrü Karahasan, Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz'den sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'nın geçmişinden gelen yaren ve ahilik kültürünün kentin sosyo ekonomik ve kültürel değerler açısından gelişimine önemli katkı sağladığını vurguladı. Ak Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz de konuşmalarında, hükümetin esnaf ve sanatkara uyguladığı destekler ve kentin sanayisindeki gelişmeleri anlattı.

Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ise bugüne kadar Ankara'nın yanı başındaki bir kentin ihmal edildiğini, ancak yapılan çalışmalarla Çankırı'nın hızlı bir kalkınma sürecine girdiğini, Çankırılılar'ın bunu hak ettiğini ifade etti. Vali Vahdettin Özcan da Çankırı'nın Türkiye ortalamasının üzerinde bir nüfus büyümesi yaşadığını belirterek, ilin önünün açık olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise 30 yıl önce bir müfettiş olarak geldiği Çankırı'ya bugün bir bakan olarak gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, ahiliğin özündeki cömertlik ve yardımseverlik gibi kuralları Ak Parti olarak 12 yıldır yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Çankırı'nın ahiliğin ve yarenliğin yaşatıldığı illerden biri olduğunu belirten Bakan Canikli, esnaf ve sanatkara desteğin geçmiş dönemlerde olduğu gibi lafla kalmadığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Suriyeli göçmenlerle ilgili olarak Türkiye'nin imkanlar dahilinde elinden geleni yapmaya çalışacağını belirtti. Ahilikte kalfalıktan ustalığa geçiş töreninin canlandırıldığı şed kuşatma töreninde Çankırı'daki ustalara belgeleri verilirken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye de ustalık şedi törenle kuşatıldı. Bakan Canikli'ye Vali Vahdettin Özcan tarafından ahi nasihatinin bulunduğu tablo hediye edildi.

Belediye Meydanındaki törenin ardından Karatekin Parkı'nda vatandaşlara etli pilav ve lokma tatlısı dağıtan Bakan Canikli, daha sonra Valiliğe geçerek Vali Vahdettin Özcan'dan ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Çankırı esnafını da dolaşan bakan Canikli, daha sonra belediyeye geçti. Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye çalışmaları ile ilgili bakan Canikli'ye slayt eşliğinde sunum yaptı.

FOTOĞRAFLI