Ahmet Altan: ''Eğer AK Parti tek başına iktidara gelirse...''

Ahmet Altan: ''Eğer AK Parti tek başına iktidara gelirse...''

Ahmet Altan, canlı yayında AK Parti'nin tek başına iktidara gelmemesi gerektiğini söyledi.

Gazeteci-Yazar Ahmet Altan, Bugün Tv’de Erkam Tufan Aytav’ın sunduğu programa konuk oldu. Altan yaklaşan seçimlere ilişkin çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Altan ‘Ben AKP’nin gitmesini çok ama çok istiyorum. HDP’nin barajı aşmasını çok ama çok istiyorum. Koalisyon istiyorum.Çünkü AKP yine tek başına iktidar olur, HDP baraj altında kalırsa ve Erdoğan’a başkanlık yolu açılırsa bırakın uzun vadeyi, 2016’nın sonuna kadar Türkiye’de çok kötü şeyler olur’ yorumunu yaptı.

Kendisine cemaati eleştirmemesi nedeniyle yöneltilen tepkileri de değerlendiren Altan bu konuda da şunları söyledi:

“Cemaat yalnız kalmış bir grup. Diğer kesimler size kuşku ile bakıyor. Şu anda cemaatin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Cemaat geçmişte hata yapmış mıdır? Yapmıştır. Ama şu an haksızlığa uğruyor. Karşısında devlet var. Eğer cemaatin bir günahı varsa ki çok olduğu söyleniyor, bunu bu haksızlığı atlattıktan sonra cemaatle hesaplaşabiliriz. AKP’den yana olmayan herkesi paralelci ilan ediyor.

Cemaate karşı çıkan herkes AKP vahşetini destekliyor. Bana soruyorlar cemaati niye eleştiriyorlar. Cemaate devlet bütün gücüyle yükleniyor. Kanunda yeri olmayan suçlamalara maruz kalıyorlar. Ben bunun yanında olmam. Yesinler birbirini demek çok kötü bir tavır. Ben bundan nefret ederim. Bugün cemaate hücum eden herkes bu vahşete destek veriyor. Siz cemaat buradan paçanızı kurtarın sizle de dövüşürüz. Kim zorbalık yapıyorsa senin muhatabın odur, onunla dövüşürsün.”

Altan, Meral Akşener ile ilgili kaset iddialarının bir televizyon programında tartışmasını eleştirdi. “Türkiye’de utanmalar ortadan kalkmış, son dönemde buna benzer konuşmalar arttı. Bunlar bizim geleneğimizde kültürümüzde olmayan şeyler” dedi. Ethem Sancak’ın Erdoğan’a aşkını söylemesi, ailesini feda etmesini de “pespayelik” olarak değerlendiren Altan,”Düzey epeyce düştü, bir hanıma iftiralar atıldı” dedi.

AKP DİYE BİR PARTİ YOK..AKP ÖLÜ

“AKP diye bir parti yok. Eğer bakarsanız AKP üç vaadi var. Erdoğan’ı başkan yapacağız, cemaati hapse tıkacağız, soygunlara devam edeceğiz. Halkında bunu sevinçle karşılamasını bekliyorlar. Maliye Bakanı makam araçlarına ‘çerez parası’ diyor, sen bunu nasıl söylersin. AKP’nin seçmeni Erdoğan artık, Erdoğan’da saraya çıktığından beri halkı unutmuş. Halkı iyi okuyamıyor.

90 senelik bir mağduriyeti var bu muhafazakar kesimin. Bunu unutmak mümkün değil. Erdoğan, AB, barış süreci için önemli adımlar attı. Bunun bir minnet duygusu vardı. Bu minnet duygusunun karşılığında Erdoğan Cumhurbaşkanlığına taşındı. İtibarı taşındı. Erdoğan’a muhafazakarlar bir itibar gösterdi. Ama Erdoğan 17-25 Aralık’ın olmadığına halkı zorla inandırmaya çalışıyor.”

ERDOĞAN BAŞKAN OLURSA 2016’NIN SONU

“Eğer Tayyip Erdoğan Başkan olursa Türkiye 2016 sonunu zor görür. Erdoğan seçim mitinglerine başladığı andan itibaren Türkiye’nin bir Cumhurbaşkanı yok. AKP’nin bir Cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanı toplumun yüzde 60’ından “bunlar” diye bahsediyor ve onlardan nefret ediyor. Yüzde 60’da ondan nefret ediyor. İnsanların hayatlarına müdahele ettiğinde, halkın yüzde 60’ını dışarıda bıraktığında, twitt atınca kapısına polis dayandığında çıkmaza girersiniz. Toplum bu baskıyı kaldırmaz.”

“AKP diye bir parti yok. Biat etmiş, sesi çıkmayan bir gruptan bahsediyoruz. Eleştirel bir ses çıkmayan bir parti olmaz. AKP ölü.”

GEZİ EYLEMLERİ 

Türkiye’de hayat tarzına müdahaleden bir patlama çıkar. Gezzi hayat tarzına müdahaleden ortaya çıktı. Yaşama biçimleri birbirinden farklı olan, birbirini anlamayan iki grubu huzur içerisinde yaşatmak önemli. Avrupa Birliği yasaları bunu sağlayabilirdi. AKP’nin halka bir vaadi var mı? “Seni başkan yaptıracağız , yedirmeyeceğiz” başka vaadi yok.

KUR’AN İLE MİTİNG

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı miting meydanına Kur’an ile çıkıyor. Dini bir şekilde yaşıyorlar mı hayır, yaşasalar bu hırsızlıklar ortaya çıkmazdı. Sen Kur’an’ı referans alıyorsan, o zaman ona göre senin hırsızlıktan kolunu kesecekler. Sen bunu kime karşı sallıyorsun. Siyasette Kur’an’ı Kerim’in yeri yok. Kur’an siyaset için bir tartışma malzemesi değildir. İnsanlar inanır ya da inanmaz. Bunu tartışmaya açıyorsun.

AKP her şeyi yapabilir. iktidara muhtaçlar çünkü büyük suçlar işlediler. MHP, Cumhurbaşkanına “ben seni vatana ihanetten yargılayacağım” diyor, diğer parti ben seni “hırsızlıktan yargılayacağım” diyor. Cumhurbaşkanı saygı görmüyor. Cumhurbaşkanı parti üstü, tarafsız olmalı. Savcı Celal Kara, darbecilikten müebbetle yargılanacaksınız diyor. Anayasa’yı çiğnemek de vatana ihanet sayılır. Eğer sen Anayasa’yı çiğniyorsan, savcının söylediği gibi Anayasa’yı hiçe sayıyorsan bu da vatana ihanet sayılır. Davutoğlu güya bilim adamı diyor ki “bir daha Cumhurbaşkanı yargılayamayacaklar” ee niye yargılayamayacaklar. Suç işlediyse yargılarlar.

DOĞAN GRUBUNUN CEVABI

“Cumhurbaşkanı, bir gazeteyi haber yaptı diye korkutamaz. Doğan grubunun verdiği cevaptan korktuğu belli. Bu saldırganlıkla gelen bir adama karşı, sen ona benden ne istiyorsun diye sorarsan seni parçalar. Bir Cumhurbaşkanı medyaya saldıramaz. Buna karşı cevabın Doğan grubunun yazdığı bir yazı ise başın derde girer. Karşıdan çıkan ses Doğan grubunun ürktüğünü gösteriyor. Erdoğan karşısındakini ürkütünce onun üzerine giden bir adam, ama karşısında duran birine aynı tepkiyi veremiyor benim gördüğüm.”

Cumhurbaşkanı mesela AKP ile CHP arasında bir kriz olsa çözebilecek gibi duruyor mu? O mevki makam kayboldu.

CEMAAT NEDEN KÜRTLER ACI ÇEKERKEN SES ÇIKARMADI

Cemaati eleştireceksek, şunu soralım niye Kürtler acı çekerken hiç ilgilenmediniz, niye solcular acı çekerken niye ilgilenmedin. Böyle bir dindarlık olmaz. 17 bin adam öldürüldü neden sesiniz çıkmadı. Aleviler, kadınlar yani kendinizden olmayanlar ezildiğinde neden sesiniz çıkmadı. Demokratlar kendisinden olmayan herkese yapılan zulme ses çıkarır.

AKP ‘MUHAFAZAKARLAR NAMUSLUDUR’ VARSAYIMINI YOK ETTİ

Dindarların AKP iktidarından sonra kendi aralarında ‘biz niye olduk’ diye düşünmeleri gerekir. Yolsuzluk hırsızlık değildir diyen din adamı var. Mercedes’e binen din adamı var. Dindarlık en büyük darbeyi AKP iktidarında aldı.

Bu seçimde hiçbir seçimde olmadığı kadar dikkatli olmak lazım. Çünkü AKP ilk kez kaybetme korkusu yaşıyor.

Cemaatin duruşu beni şaşırtacak kadar yiğitçe bir duruş. Benim için cesaret önemli. Hapsi, işsizliği göze alıyorlar. Kadınları ilk kez ortaya çıktı. Bu bir devrimdir. Cemaatin kadını ve erkeği bir arada dövüşüyor bu iyi bir şey.Biz bunu Kobane’de gördük.

Cemaat medyası şu anda, ekrana Kürtleri çıkarmıyor. Cemaat çok fazla Türk ve erkek gözüküyor. Daha önce kaç Kürde kağınızı açtınız, şimdi ne kadarına açıyorsunuz. Sizden olmayanlara da bu kapıları açmanız gerekir. Demokrat olmak iyi bir şeydir. Acı çekenler bir arada olması önemli. Her kesimin sesini duyurmanız lazım. Devlet sizi dövüyorsa bir araya gelin.

Diyorlar ki polisler suç işledi. Yasa dışı dinledi. Bundan kim sorumlu Pensilivanya . Bundan sorumlu olan amiri, bakanı ve başbakanı olur. Bunun yasa da karşılığı yok.

ZAVALLI ADAMIN ADI ARABACI MEHMET’E ÇIKACAK

AKP’ye dokunupta kirlenmeyen kimse kalmadı.Diyanet İşleri Bakanının sadece arabası konuşuluyor. Zavallı adamın adı Arabacı Mehmet’e çıkacak. Diyanet İşleri Başkanı saygıdeğer bir kişilik değil, çünkü AKP tarafından kullanılıyor. Al mercedes’i ver vaazı. Camide bile oy istiyorlar. Sen arabayı alınca AKP’nin memuru haline geliyorsun.

Maliye Bakanının çerez parası dediği para ile Soma’da bir ailenin bir yıllık giderini karşılarsın. Böyle lafları Erdoğan’ın hoşuna gitsin diye söylüyorlar.

Darbecilerle iş birliği yaparsan, darbenin yolunu açmış olursun. Türkiye’de bir darbe yapılması için yol yok. Ama AKP korku ile darbecilerle iş birliği yapıyor.

TIR’ları durduran savcıların tutuklanması doğru değil. Sen TIR’ların içerisine silahları doldurup, kimseye haber vermeden düşmana vereceksin. Bunu yakalamasa adam suçlu olur. Onlar devlet olarak görevini yaptı. Adam görevini yapmış sen adamı tutukluyorsun. Ayrıca o TIR’ların IŞİD’e gittiği iddiası var. Bunu dünya biliyor, sen üzerini örtmek için savcıları tutukluyorsun.Hukukun dışına çıktığında elinde kalan güç şiddettir. Savcı Celal Kara da bunu söylüyor. Hukuk dışına çıkar Anayasayı ihlal edersen müebbetle yargılanırsın. Yeryüzünde AKP’nin yargılanmasını engelleyecek bir güç yok. Yargılanacaklar.”