Ahmet Yesevi Üniversitesi Türtep’te Eğitim Faaliyetlerini Sürdürüyor

Ahmet Yesevi Üniversitesi Türtep’te Eğitim Faaliyetlerini Sürdürüyor
Güncelleme:

Ahmet Yesevi Üniversitesi, Türkiye Türkçesiyle Uzaktan Eğitim Programları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜRTEP) kapsamında ön lisans, lisans ve yüksek...

Ahmet Yesevi Üniversitesi, Türkiye Türkçesiyle Uzaktan Eğitim Programları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÜRTEP) kapsamında ön lisans, lisans ve yüksek lisans programları ile uzaktan eğitimdeki faaliyetlerine devam ediyor.

Ahmet Yesevi Üniversitesi, TÜRTEP'te, 1 ön lisans, 3 lisans ve 11 yüksek lisans programında uzaktan eğitim faaliyetleri sürdürülüyor. Ön lisans ve lisans bölümlerine Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre; yüksek lisans programlarına ise YÖK'ün belirlediği esaslar çerçevesinde TÜRTEP Başkanlığı tarafından yılda iki kez, güz ve bahar dönemlerinde öğrenci alınıyor. 22 Haziran'da başlayan yüksek lisans müracaatları 4 Eylül'e kadar devam edecek. Kabul kontenjan sayısı dikkate alınarak müracaat sırasına göre yapılacak. TÜRTEP programlarına ilişkin detaylı bilgiye www.turtep.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek.

Kaynak: İHA