AİHM'den bomba Youtube kararı !

AİHM'den bomba Youtube kararı !
Güncelleme:

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye'nin Youtube'a erişimi engellemesinin ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi , Türkiye'nin YouTube'a erişimi engellemesinin ifade özgürlüğü ihlali (AİHS 10. madde) olduğuna karar verdi.

Youtube’a erişim yasağı için AİMH’e başvuran üç kişiden biri olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi Müdürü Kerem Altıparmak açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'ten Güven Özalp ve  Can Mumay'ın haberine göre, Altıparmak, AİMH’in verdiği karara ilişkin, “2010 yılında başvurumuzu yaptık. AİMH verdiği karar ile Youtube erişimini engelleyen 5651 sayılı yasayı kusurlu buldu. Yasanın öngörülebilir hükümler sunmadığına kanaat getirdi” açıklamasını yaptı.

AİHM’in kararı ile on binlerce URL veya site engellemesinin sorunlu durumda olacağını belirken Altıparmak, “Hükümet AİMH süreci devam ederken 5651 yasılı yasanın erişim engellerini içeren 8. Maddesini 8-a bendi ile değiştirdiğini iddia etti. Fakat bu somut bir değişiklik değildi, bunun için de tekrar mahkemeye başvuruda bulunacağız. AİHM’i yanılttılar” dedi.

‘Söz konusu AİMH kararının iç hukuka nasıl bir etkisi olacağı’ sorusunu yanıtlayan Altıparmak, “Davası olan bütün avukatların 5651 sayılı kanunun 8. maddesiyle ilgili olarak çıkan AİMH kararını yargıçların önüne koymaları gerekir” diye konuştu. 

Davayla ilgili olarak hislerini de anlatan Altıparmak, “ Hep tırnağımızla kazıyoruz. Bir adım ileri atıyoruz. Adalet Bakanlığı uygulamalarıyla 5 adım geri götürüyor” diye konuştu.