Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan:

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, AK Parti Burdur İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa Yemeği ve Bayramlaşma Töreni'ne katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, AK Parti Burdur İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa Yemeği ve Bayramlaşma Töreni'ne katıldı. AK Partililerle buluşan Bakan Gürcan, Türkiye'nin önündeki zorluklara dikkat çekerek, siyasete kadın elinin değmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin karşısında dünyanın en büyük taşeron örgütünün var olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, "Karşımızda dünyanın en büyük taşeron terör örgütü var. Bu taşeronların ne Kürt kardeşlerimizle ne de bölge halkımızla ilgisi var. Onlar bu topraklarda kan ve gözyaşı istiyor. Analar ağlasın, çocuklar yetim kalsın, Türkiye'nin yükselişi dursun, birlik ve bütünlüğümüz bozulsun diye, Türkiye düşmanlıklarından aldıkları talimatları uyguluyor. Gavura taşeronluk yapıyorlar. Türkiye'nin istikrarını bozmak, bölgesindeki yükselişi akamete uğratma peşindeler ama unuttukları bir şey var ki, o da bu milletin mayasıdır. Bu milletin mayası sağlam, o mayada Peygamberin duası var, Şeyh Edebali, Pir Sultan Abdal, Ahmet Yesevi, Molla Gürani, Hacı Bektaşi Veli, Somuncu Baba, Mevlana Celaleddin, Hacı Bayram-ı Veli gibi gönül erlerinin eli var. Binlerce yıllık maneviyat elinin yoğurduğu o maya ki, Türkiye'yi kadim medeniyet şuuru ile taşıyan, dönüştüren, zenginleştiren bir davadır. Bu dava, ben yoksam dava yok diyenlerin bencilliği, kibrin, enaniyetin davası değildir. Böyle düşünenler en baştan kaybetmişlerdir" diye konuştu.

"KADIN ELİ DEĞDİKÇE SİYASETE LETAFET GELECEKTİR"

Kadınların hayatında mutlaka iş, siyaset ve bilimin yer alması gerektiğini vurgulayan Bakan Gürcan, "Bizim kullanamadığımız büyük güçlerimizden birisi kadın enerjimizdir. İş, siyaset, bilim hayatında kadın varlığının ağırlığı arttıkça mevcut potansiyelimiz artacak, büyüyen Türkiye'ye kadınlarımız daha bir güç verecektir. Büyüyen, gelişen Türkiye'nin demokrasisi de hızla sınıf atlıyor. Politik alanda kadın varlığı, kırgınlıkların ve diyaloğu kopartacak yaklaşımların önüne geçecektir. Türkçemizde "kadın eli değmek" diye bir tabir vardır. Bununla kastedilen temizlik, düzen, güzellik ve estetiktir. Türkiye siyasetine kadın eli değdikçe siyasete letafet gelecektir. Kavga, küfür, hakaret yerini yeni müreffeh Türkiye'ye yakışır şekilde saygı siyasetine bırakacaktır. Kadınlarımıza sesleniyorum; Kayme Ana gibi devlet kadınlarımıza; elimizi daha fazla taşın altına koyacağız. Sağlam irade ile Türkiye'nin geleceğine el vereceğiz, güç vereceğiz, Türkiye'nin sorunları karşısında daha fazla duyarlı olacağız. PKK, Paralel Yapı, Türkiye düşmanları boş durmuyor, biz bir medeniyet insanlık ve diriliş mücadelesi veriyoruz ama çok şükür bu ülke 150 yıllık derin uykusundan uyandı. Yeni Türkiye dediğimiz şey derin uykudan uyanışın bir başlangıcıdır. Yolumuza devam edeceğiz, demokrasi, hukuk ve sağlam irade ile tüm engelleri aşacak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye gelen Suriyelileri muhacirlere benzeten Bakan Gürcan, "Anadolu coğrafyası ve alicenap millet tarihin her döneminde mazlumların sığınağı olmuştur. İspanya'dan kaçan Yahudiler de, Alman Faşizminden kaçanlar da, Lehler de dünyada çok az millete nasip olan yüce gönüllü insanların yaşadığı bu topraklara sığınmıştır. Şimdi Irak ve Suriye'den kardeşlerimiz geliyorlar. Kürt, Türkmen, Arap, Ezidi, Sünni, Şii, Hristiyan hatta ateşe tapan herkes Türkiye'nin emin şemsiyesi altına geliyor. Bu şemsiye öyle ulu, öyle büyük ki, bu millet öyle güzel ki, buyur ediyoruz. Allah bizlere ensar olmayı bahşetti. O rahmetle bizi şereflendiriyor hamdolsun" ifadelerini kullandı.

"KİMSE BİZE MODERN ÖĞRETİ DERSLERİ VERMESİN"

Bakan Gürcan şöyle devam etti: "Bize kimse güçsüzün, mahzunun, mazlumun, garibin, ezilenin yanında olduğumuz için ağız dolusu modern öğreti dersleri vermesin. Reel politik dediğiniz, bu dünyaya mahkum olmuş beyinlerin sınırıdır. Bizim medeniyetimiz, ölümden sonra da bir diriliş olduğunu, o dirilişin, bu ölümün hesabını soracağını bilmekten geçer, bu yüzden muhacir kardeşlerimiz üzerinden yapılan, yapılacak, tüm saldırılara, operasyonlara, provokasyonlara hazır ve uyanık olmalıyız. 2023, 2071 gibi hedeflerle yoluna devam Türkiye, bu hedeflere tüm potansiyellerini ortaya çıkararak, ulaşacaktır. Eğer bunlar olmazsa göç olur, sefalet olur ama kalkınma olmaz."

Bakan Gürcan daha sonra AK Parti Burdur Milletvekili Adayları Bayram Özçelik, Reşat Petek, Kamil Özcan, AK Parti Burdur İl Başkanı Ömer Bütüner ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşam yemeği esnasında danışmanlar tarafından çocuklara bebek ve araba oyuncakları dağıtılırken, Bakan Gürcan da engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: İHA