Aileleri birbirine düşüren neden 'su'

Aileleri birbirine düşüren neden 'su'

Geçmişe dayalı husumeti bulunan iki ailenin birbiriyle çatışmasının nedeni bir hali ilginç.

Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde, aralarında kız kaçırma nedeniyle geçmişe dayalı husumet bulunan iki aile arasında, 'su kesilmesi' nedeniyle başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönüştü.

Kalaşnikof ve av tüfeklerinin kullanıldığı çatışmada 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Olay sırasında heyecanlanan bir kişi de kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin ambulansta duran kalbi ise yeniden çalıştırıldı.

Olay, dün akşam saatlerinde Düziçi İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Çatak Köyü'nde meydana geldi. Aralarında kız kaçırma nedeniyle 2 yıldır husumet bulunan Tavut ile Sümbül aileleri arasında dün akşam su yüzünden kavga çıktı. Aralarında yaklaşık 400 metre mesafe bulunan iki aileden Tavutların evinde su kesildi. Su şebekesini kontrol eden Mehmet ve Muhammed Tavut kardeşler, iddiaya göre Sümbül ailesinin kendilerine su gelmesin diye evlerinin yakınından geçen boruyu tıkadığını gördü.Suyu kesilen aile ile kesen aile fertleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, gönüllü köy korucusu Hamdi Tavut, evindeki Kalaşnikof marka uzun namlulu silahı alarak, Sümbül Ailesi'ne ateş etti.

Sümbül Ailesi'nin yakınları da av tüfekleriyle kavgaya karışınca çatışma çıktı. Çatışmada Hamdi Tavut (57), oğulları Mehmet (25) ve Muhammed Tavut (35) ile Ahmet Sümbül (22) ve Ümmühan Sümbül (60) olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan Fadime Sümbül (58) ile Sultan Sümbül ise Düziçi Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Osmaniye'ye sevk edildi. Fadime Sümbül'ün Osmaniye'ye giderken, ambulansta duran kalbinin yeniden çalıştırıldığı ve tedavisinin sürdüğü belirtildi. Kavga sırasında heyecanlanarak kalp krizi geçiren İbrahim Tavut'un da hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.

50'NİN ÜZERİNDE BOŞ KOVAN

Olay yerinde inceleme yapan jandarma, 1 Kalaşnikof, 5 av tüfeği ile bir büyük bıçak ele geçirdi, 50'nin üzerinde boş kovan topladı. Osmaniye, Bahçe ve Düziçi jandarma ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Köye giriş ve çıkışlara kontrollü olarak izin veren jandarma, olayla ilgisi olduğu şüphesiyle 64 yaşındaki Musa Sümbül, 20 yaşındaki Reşit Sümbül ve 30 yaşındaki Osman Sümbül'ü gözaltına aldı.

FOTOĞRAFLAR DİĞER SAYFALARDA

[PAGE]

1-046.jpg

[PAGE]

2-040.jpg

[PAGE]

3-036.jpg

[PAGE]

4-033.jpg

[PAGE]

5-021.jpg