AK Parti Abdullah Gül'ü sildi mi ?

AK Parti Abdullah Gül'ü sildi mi ?

Abdullah Gül'ün fotoğrafının ve özgeçmişinin AK Partinin resmi sitesinden kaldırıldığı görüldü. Yaklaşık bir kaç saat sonra yeniden eklendi.

AKP'nin resmi sitesinden Abdullah Gül'ün fotoğrafı ve özgeçmişi kaldırıldı. Ancak, durum ortaya çıkınca aceleyle yerine koyuldu.

AKP'de Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül, görev süresinin bitmesine günler kala, "Cumhurbaşkınlığım bittiğinde şüphesiz ki partime döneceğim. Partime dönmem benim için doğal şeydir" demişti.

Bunun üzerine Ahmet Davutoğlu'nun AKP genel başkanı seçildiği kongre tarihi, erkene alınmıştı.
Kongre tarihinin açıklanandan önceye alınması, Cumhurbaşkanlığı süresi bittiği için Abdullah Gül'ün aday olamaması diye yorumlanmıştı.

Abdullah Gül'ü AKP'de unutturma çalışmalarının son örneği de AKP'nin resmi sitesinin "58. Hükümet" kısmında Başbakan olarak Abdullah Gül'ün ismini silmesiydi.

Sitede kabinedeki isimler yer alıyordu. Abdullah Gül de Başbakan olarak en tepedeydi. Diğer kabine üyelerinin resmi olmasına rağmen Gül'ün fotoğrafı silinmiş, yerine AKP amblemi ampul konulmuştu. Gül'ün adının altında devamını oku kısmına tıklandığında özgeçmişinin gelmesi gerekiyordu, ancak buradaki bilgilere de ulaşmak mümkün olmuyordu.

AKP'nin resmi sitesinde dönemin Başbakanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, dönemin Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Çevre ve Orman Bakanı İmdat Sütlüoğlu'nun da fotoğraf ve özgeçmiş bilgileri silinmişti.

Gül'in isminin ve resimlerinin silinmesi haber olunca, bilgiler kısa sürede tekrar yerine kondu.  Teknik arıza iddiaları öne sürüldü. Ancak, Gül ile birlikte AKP'den ayrılan bakanlar silinirken, Mehmet Ali Şahin gibi diğer bakanların resimlerinin hala duruyor olması bunun kasıtlı olarak yapıldığının göstergesiydi.