Ak Parti Ankara Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

Ak Parti Ankara Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1)- "İşte seçim beyannamemizi ve toplumsal sözleşmemizi açıkladık. O günden bugüne Kılıçdaroğlu'dan, Bahçeli'den, Demirtaş'tan Yeni Türkiye Sözleşmesi'ne bir cevap veya alternatif bir sözleşme teklifi bekliyoruz. Cevap

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim beyannameleri ve Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni açıkladıklarını belirterek, " O günden bugüne Kılıçdaroğlu'dan, Bahçeli'den, Demirtaş'tan Yeni Türkiye Sözleşmesi'ne bir cevap veya alternatif bir sözleşme teklifi bekliyoruz. Cevap veren, ses veren olmadı" dedi.

Davutoğlu, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı'nda, etkinliğin önemli bir haftada gerçekleştiğini belirtti.

Üç ayların hayırlı olması temennisinde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Allah her günümüzü üç aylar gibi mübarek, her saatimizi Ramazan Bayramı gibi kutlu eylesin. Bu milletin bayramını zehir etmek isteyenlere fırsat vermesin" diye konuştu.

TBMM'nin anlam ve tarihteki önemini de ortaya koyan bir dönemeçte olunduğunu dile getiren Davutoğlu, Meclis'in ilk milletvekillerini saygıyla, hürmetle yad etti.

"Onların emaneti bizim emanetimizdir, onların istiklal aşkı bizim aşkımızdır" ifadesini kullanan Davutoğlu, partisinin Ankara milletvekili adaylarının gönüllerinde Hacı Bayram-ı Veli'nin aşkını, zihinlerinde Birinci Meclis'in istiklal hedefini ve bedenlerinde İstiklal Marşı'nı taşıdığını söyledi.

"Niçin yola çıkıyoruz, meselemiz davamız nedir?" diye soran Başbakan Davutoğlu, "Her bir vilayetten yola çıkan AK Parti adaylarının tek bir hedefi vardır, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayacak şartları oluşturmak. Tek bir hedefi vardır, insan onurunu ve milli onuru korumak" diye konuştu.

"AK gençlik seninle gurur  duyuyor" sloganları üzerine Davutoğlu, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz ama esas inşallah 8 Haziran sabahı gurur duyacağız" karşılığını verdi.

Salondakilere "Ankara yeni bir destan yazmaya var mısın? İnşallah Ankara'da demokrasi tarihinin gördüğü en yüksek oranda oyu almaya hazır mısın?" diye soran Davutoğlu, "Evet" yanıtı üzerine "İstiklal harbimiz bu noktadan başladı, yeni Türkiye buradan inşa edilecek inşallah" dedi.

- "Birinci Meclis'in istiklal aşkını taşıyoruz" 

Seçim beyannamelerini sunduklarını, Yeni Türkiye Sözleşmesi'ni ilan ettiklerini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu sözleşmeyle insan onuruna yakışır bir yeni Türkiye idealini halkımızın önüne koyduk. 'İnsan onuru, özgürlükler, demokrasi, adalet, milli irade' dedik.  Yeni Türkiye Sözleşmesi Ankara'da ilan edilmesi bakımından önemli. Neden? Çünkü biz bir taraftan Birinci Meclis'in istiklal aşkını taşıyoruz, diğer taraftan burada yaşanan bütün darbelere, şehit Başbakanımız Adnan Menderes'i idam sehpasına götüren bütün darbelere karşı milletin demokrasi mücadelesinin meşalesini taşıyoruz. Ankara çok onurlu savaşlar da gördü çok büyük zaferlere de beşiklik etti ama Ulucanlar'da yaşanan tek parti zulmünü de  Mamak'ta yaşanan 12 Eylül zulmünü de bilir, 28 Şubat'ta Sincan'da yürüyen tankları da hiç unutmaz. Bu vesileyle tek parti döneminde Ulucanlar da idam sehpalarında hayatını kaybedenleri de 27 Mayıs ihtilalinden sonra şehadete yürüyen Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını da 12 Eylül'de Mamak ve diğer yerlerde 'Bir oradan, bir buradan' denilerek asılan gençleri de 28 Şubat'ta savunan adam Necmettin Erbakan Hocamızı da rahmetle anıyoruz, hepsine hürmetlerimizi sunuyoruz."

- "Bizim yürüyüşümüz durmaz ve durmayacak" 

Yollarının bu topraklarda bir daha İstiklal Marşı yazdırmama yolu olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim yolumuz aynı zamanda bu topraklarda bir daha 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık yaşatmama davasıdır. Onun için bir sözleşme teklif ettik, 'Gelin' dedik, hep beraber insan onurunda, özgürlüklerde, güvenlik ve özgürlük dengesinde anlaşalım, adalet anlayışında, yeni bir anayasada anlaşalım, etkin bir yönetim için en verimli tartışmaları yapalım, özgürlükçü bir başkanlık sisteminde anlaşalım, bütün bunları konuşalım. Ama gerçeği konuşalım, adaleti, hakkı, hukuku konuşalım. İşte seçim beyannamemizi ve toplumsal sözleşmemizi bu niyetlerle açıkladık. O günden bugüne Kılıçdaroğlu'dan, Bahçeli'den, Demirtaş'tan Yeni Türkiye Sözleşmesi'ne bir cevap veya alternatif bir sözleşme teklifi bekliyoruz. Cevap veren, ses veren olmadı. Çünkü onların meselesi insan onurunu korumak değil, onların meselesi ortak bir yerde anlaşmak değil, onların meselesi üst akılla AK Parti'nin, milletin yürüyüşünü durdurmak. Siz ne yaparsanız yapın, millet bizim arkamızdayken bizim yürüyüşümüz durmaz ve durmayacak."

Milli iradeyi, milli onuru korumak üzere insani kalkınma, millileşme odaklı kapsamlı bir beyannameyi, yeni atılım dönemini ilan ettiklerini ifade eden Davutoğlu, "Her alanda millileşme dedik. Son 12-13 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde dünyayı hayran bırakan büyük başarılara imza attık" diye konuştu.

Bu başarıların her alanda gerçekleştiğini vurgulayan Davutoğlu, 2023'e giderken her alanda bütünüyle "Türk malı" damgası taşıyan millileşme hamlesini bir adım ileri taşıyacaklarını kaydetti.

(Sürecek)

 

Kaynak: Anadolu Ajansı