AK Parti bunu konuşuyor ! Davutoğlu koltuğu o isme mi bırakacak ?

AK Parti bunu konuşuyor ! Davutoğlu koltuğu o isme mi bırakacak ?

AK Parti'nin Ağustos ayında kongreye gidip vitrin yenileyeceği iddia ediliyor.

Erdoğan’ın çevresi, kulislerde kongreden önce hükümet kurulmazsa genel başkanlığa Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın getirileceğini konuşuyor.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre koalisyon görüşmeleri AKP’nin yakında yapacağı Büyük Kongre hesaplarını değiştirdi. AKP, 4. Büyük Kongresi’ni 30 Eylül 2012’de yaptı. Siyasi partiler, 3 yıl içinde kongresini yapıyor. Takvim işletilirse eylül sonuna kadar kongrenin yapılması gerekiyor.

Ancak koalisyon görüşmeleri ve erken seçim tartışmaları nedeniyle ağustos ayında 5. Büyük Kongre’nin gerçekleşmesi bekleniyor.

Ahmet Davutoğlu, Büyük Kongre’ye hükümeti kurup Başbakan olarak girmek istiyor. Kongrede, partiyi 3 yıl boyunca yönetecek 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) belirlenecek. Mevcut MKYK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirlediği isimlerden oluşuyor. Davutoğlu, dengeleri değiştirmek ve kendi damgasını vurmayı hedefliyor.

ÜÇ DÖNEM KURALINA TAKILMIŞTI

Ancak kongre yaklaştıkça Saray’a yakın kaynaklar farklı bir senaryoyu gündeme getiriyor. Erken seçim kararı alınması halinde lider değişimi yaşanabileceğini belirtiyorlar. Erdoğan’ın, Davutoğlu ile yola devam etmek istemediği konuşuluyor. Erdoğan’ın çevresinde “Kongrede Genel Başkan Binali Yıldırım olsun” görüşü dile getiriliyor.

Üç dönem kuralına takıldığı için Cumhurbaşkanına Başdanışman olarak hizmet veren Yıldırım’a AKP Grubu’nda ise fazla şans verilmiyor. Hatta bazı isimler, “Davutoğlu kadar performans ortaya koyamaz” diye bu değişimin isabetli olmayacağını dile getiriyor.