Ak Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığı Yeni Yürütme Kurulu Basına Tanıtıldı

Ak Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığı Yeni Yürütme Kurulu Basına Tanıtıldı

AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, 27 Ağustos’ta yapılması planlanan kongre sonrası genel başkanlık ve başbakanlık koltuğuna sürpriz bir isimin oturabileceğini söyledi.

- AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, 27 Ağustos’ta yapılması planlanan kongre sonrası genel başkanlık ve başbakanlık koltuğuna sürpriz bir isimin oturabileceğini söyledi.

Edirne Lalezar Restaurant'ta düzenlenen basın toplantısına, AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, Edirne Merkez İlçe Başkanı Kerem Arda ve yeni yürütme kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı. Merkez İlçe Yeni Yürütme Kurulu üyelerinin basına tanıtıldığı toplantıda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, Ankara’da katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısındaki izlenimlerini aktararak, seçilecek olan yeni genel başkan ve başbakanın, kimsenin tahmin edemeyeceği, sürpriz bir isimin olabileceğini iddia etti.

SEZEN: "GENEL BAŞKAN VE BAŞBAKAN SÜRPRİZ BİR İSİM OLABİLİR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Ankara’daki siyasi temaslarını anlatan AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen, "Kulis faaliyetlerinin dışında AK Parti’de tek bir şey var, genel başkan ve başbakan kim olursa olsun, AK Parti teşkilatları onun etrafında kenetlenecektir. Bu net bir olaydır. İsim konusunda ise üç beş isim orta yerde geziyor ama ben bunların sadece insanların kendi fikirleri olduğunu gördüm. Net bir şekilde yukarıdan yani teşkilat başkanlığımız tarafından bir isim zikredildiğine şahit olmadım. Herkes çalışma yapıyor. Muhakkak herkesin gönlünde başbakanlık, genel başkanlık olayı ve üç beş isim üzerinde konuşuluyor. Tabi kabine üzerinde de konuşulanlar var. Bu konuşmaların 27 Ağustos’ta yapılacak büyük kongrede son bulacağını hep birlikte göreceğiz. Ben sürpriz de bekliyorum. Hiç kimsenin aklına gelmeyen bir isim de olabilir diye düşünüyorum. Bu izlenimi de oradan almış bulunmaktayım. Bize birer zarf verildi birer evrakla birlikte. İl başkanları olarak, kadın kurulları başkanları olarak, gençlik kolları başkanları olarak, milletvekilleri yani herkes birer isim yazdılar. Herkesin gönlünde bir isim vardı. Herkes kendine göre bir isim yazdı. Bu kararın sonunda kim çıkarsa çıksın, çok net söylüyorum, Ak Parti teşkilatlarının o isim etrafında kenetleneceğinden hiç şüphemiz yok" ifadelerini kaydetti.

MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI YENİ YÜRÜTME KURULU GÖREVE HAZIR

Öte yandan, Merkez İlçe Başkanı Kerem Arda tarafından belirlenen AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığı Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: "Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Zeki Kalkan, Teşkilat Başkanı Murat Çalışkan, Seçim İşleri Başkanı Erkan Cila, Tanıtım ve Medya Başkanı Ercan Tanınmış, Dış İlişkiler Başkanı İshak Kılıç, Sosyal İşler Başkanı Kevser Sezginer, Yerel Yönetimler Başkanı Oktay Topalova, Ekonomi İşler Başkanı Necdet Dirican, Halkla İlişkiler Başkanı Gözde Emel, Mali İdari İşler Başkanı Ahmet Altınoluk, Ar-Ge Başkanı Mehmet Fatih İnan, İlçe Genel Sekreteri Habibe Avcu."