Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İmralı tutanaklarını basına sızmasını ilişkin olarak, "Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresine barışın hakim olmasını istiyoruz. Bu amaçla çözüm süreci başlamıştır. Buna olumsuz yansıyacak olan her söz ve d

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İmralı tutanaklarını basına sızmasını ilişkin olarak, "Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresine barışın hakim olmasını istiyoruz. Bu amaçla çözüm süreci başlamıştır. Buna olumsuz yansıyacak olan her söz ve davranıştan AK Parti yöneticileri olarak şu an uzak noktadayız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Saadet Partisi Genel Başkana Yardımcısı Mustafa Kamalak’ı Genel Merkez’den uğurladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmralı tutanaklarının basına sızmasına ilişkin soru üzerine Şahin, “Çözüm süreci konuşulacak üstünde görüş alışverişinde bulunulacak, üstünde çokça tartışılacak olan birkonu değil, yapılacak yerine getirilecek icra edilecek bir konudur. O nedenle gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz. AK Parti olarak, AK Parti hükümeti olarak bizim bu konuda niyetimiz halistir. Türkiye’nin terör sorununu çözmesini silahların bırakılmasını ve gerçekten Türkiye’nin 780 bin kilometrekaresinde barışın hakim olmasını istiyoruz. Bu amaçla bu çözüm süreci başlamıştır. Buna olumsuz yansıyacak olan her söz ve davranıştan AK Parti yöneticileri olarak şu an uzak bir noktadayız. Gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz” dedi.

Bir gazetecinin ‘Bu süreci etkiler mi?’ yönündeki sorusu üzerine Şahin, “Varmak istediğimiz hedef o kadar büyük ki bunlar onun yanında çok cılız kalıyor” dedi.

Başka bir gazetecinin ‘Tutanaklar doğru mu?’ yönündeki sorusu üzerine Şahin, “Zaman her şeyin açık bir şekilde ortaya çıkmasını sağlar. Biraz sabır gerekir” karşılığını verdi.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soru üzerine Şahin, “Anayasa çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Ben bu hafta iki gün katıldım komisyon çalışmalarına. Mesafe alıyoruz. Özellikle son haftalarda yeni anayasa yapım sürecinde daha netice alıcı çalışmalar yapıldığını görüyorum. O nedenle umudumu hala muhafaza ediyorum. İnşallah bir metin çıkarırız” dedi.

‘Mart’ın sonuna yetişir mi?’ sorusuna ise Şahin, “İnşallah” karşılığını verdi.