AK Parti için bomba kehanet !

AK Parti için bomba kehanet !

AK Parti'nin kurucularından HDP’li Dengir Mir Mehmet Fırat’tan bomba sözler: "AKP’nin sonu DSP gibi.."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat son dönemde yaşanan olayları “Bana göre şaşılacak bir şey yok. ‘HDP barajı aşarsa süreç biter dediler’ ve verdikleri sözü yerine getirdiler” sözleriyle değerlendirdi. “AKP’nin oynadığı oyunun tutmayacağını ve DSP’nin akıbetini yaşayacağını” savunan Fırat, “Eninde sonunda müzakere masasına dönülecek ama bu arada olan fakir-fukaranın çocuklarına olacak” dedi.

Son dönemde yaşananların “değerlendirmeye lüzum bırakmayacak” kadar açık olduğunu belirten Fırat, “Seçimden önce ne diyordu Başbakan Yardımcısı (Yalçın Akdoğan) HDP barajı aşarsa süreç biter. Cumhurbaşkanı da aynı şeyleri söylüyordu” hatırlatmasında bulundu.

Fırat, “Bana göre ortada şaşılacak bir durum yok. Hükümet ve Cumhurbaşkanı verdikleri sözü yerine getirdiler. 7 Haziran’da HDP barajı aştı, 8 Haziranda düğmeye basıldı” diye konuştu.

AKP, DSP’NİN AKIBETİNİ YAŞAYACAK

Fırat şunları söyledi:

"HDP tutarlı bir politika izlediği için bu sürecin kaybedeni olmaz. Bir hemen veya erken seçimde AKP umduğunu bulamayacaktır. Erimeye devam edecektir. Bu erime onun yokluğu ile sona erecektir. AKP, 2002 seçimlerinde yüzde 20 ile koalisyon önderi olan DSP’nin yüzde 1’lere düşen akibetini yaşayacak.”

Yaşananların tamamıyla AKP’nin yeniden iktidarını sağlamaya yönelik bir erken seçim süreci olarak tanımlayan Fırat, “AKP iktidarını yeniden oluşturulmasına yönelik oynanan bir oyundur. Onlar için önemli olan iktidarda kalıp yargılanmalarının önüne set çekmektir. Yolsuzluk ve hırsızlıklarına set çekme girişimidir” dedi.