AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI CAHİT ÖZKAN'DAN İLHAN CİHANER İÇİN TARTIŞILACAK SÖZLER

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI CAHİT ÖZKAN'DAN İLHAN CİHANER İÇİN TARTIŞILACAK SÖZLER

Hukukçular Derneği eski Başkanı ve AK Parti Denizli Milletvekili adayı Cahit Özkan, kontenjandan CHP Denizli ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen eski cumhuriyet başsavcısı İlhan Cihaner'e ağır eleştirilerde bulundu.

Hukukçular Derneği eski Başkanı ve AK Parti Denizli Milletvekili adayı Cahit Özkan, kontenjandan CHP Denizli ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen eski cumhuriyet başsavcısı İlhan Cihaner'e ağır eleştirilerde bulundu.

AK Parti 24. Dönem Denizli Milletvekili Adaylarını Tanıtım Şöleni bugün EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, milletvekilleri adayları Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Cahit Özkan, Halil Pekdemir ve Ayhan Soyfidan'ın yanı sıra çok sayıda partilinin katıldığı şölene milletvekili adayı Cahit Özkan'ın konuşmaları damga vurdu. Açılış konuşmalarının ardından milletvekili adaylarının konuşmasına geçildi.

Denizli'de 5.sırada bulunan milletvekili adayı Hukukçular Derneği eski Başkanı Cahit Özkan, CHP tarafından kontenjandan 2.sıraya konulan eski cumhuriyet başsavcısı İlhan Cihaner'i ağır sözlerle eleştirdi. Millet iradesine kasteden çevrelerin bugün kalkıp Denizli'den milletvekili adaylığına soyunduğunu ileri süren Cahit Özkan, şöyle konuştu: "Buradan sayın İlhan Cihaner'e sesleniyorum. Milletin iradesine kastedip demokrasinin, Menderes'in, özgürlüğün büyük arzusuyla yüreğinde taştığı Denizli'den aday

olabilirsin. Bu senin hakkındır. Anayasa'nın 83.maddesinde belirtilen senin en temel hakkındır. Ancak, bilesiniz ki burada size yol yok geçit yok. Bilesiniz ki, Türkiye'de hakkında açılan Ergenekon soruşturmasından daha büyük Cahit Özkan var. Sana sesleniyorum. Buradan sana geçit yok, yok yok, yok"

Cahit Özkan'ın konuşması sırasında partililer, 'Vur vur inlesin Cihaner dinlesin' sloganları attı.

Konuşmasının büyük bölümünü İlhan Cihaner'e ayıran Özkan, şunları söyledi: "Aday adaylığım süreci içinde çok arzu etmiştim. Demiştim ki 'Bugüne kadar Hukukçular Derneği Genel Başkanı yaptığım dönemden büyük mücadelemi onlara karşı sürdürmüştüm. Kime karşı? Millet iradesine kastetmiş kişilere karşı ve demiştim ki, 'Ne olur dedim, o Haberal'dan bir tane Denizli'ye düşmez mi? Bir tane Cihaner'den Denizli'ye düşmez mi? demiştim. Bilin ki, basına düşmeden önce ben Cuma günü akşamı bunu öğrenmiştim. Cuma

gününden beri büyük bir heyecan yaşıyordum. Açık ve net söylüyorum. Buradan milletin iradesine kastetmiş çevrelere yol yoktur. Kafes Eylem Planı nedir bilir misiniz? Kafes Eylem Planı'nın nasıl geçmişte 1993'te Uğur Mumcu'yu katledip nasıl irtica adı altında bunu millete yedirmişlerse, nasıl Turgut Özal'a, bu ülkenin cumhurbaşkanına kastetmişlerse, nasıl 1993'te Sivas'ta, Başbağlar'da bu milletin 33 evladına kastetmişlerse, onları tekrar canlandırmak isteyen Kafes Eylem Planı'nın Erzincan'daki icrai

eylemlerini planlayan bir sanıktır Cihaner. Bir sanıktır."

Bir sanığın CMUK'a göre bir yalan söyleme hakkı olduğunu belirten Cahit Özkan, sözlerine şöyle devam etti: "Yalan söyleme hakkı nedir? Yalan söylersiniz bunun yaptırımı yoktur. Bir siyasetçinin ne görevi vardır. Dürüst, samimi, doğru düzgün içtenlikle millete yaklaşma görevi vardır. Bunu Sayın Cihaner nasıl bir arada bulunduracak? Bulunduramayacak ve Cihaner'e de oy yoktur."

Cahit Özkan, hemşehrisi olan CHP Denizli 1.sıra milletvekili adayı eski genel sekreter Adnan Keskin'e de göndermede bulundu. Kendisinin doğduğu yıl Adnan Keskin'in milletvekili olduğunu belirten Cahit Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık siyasetin duayeni olduğunu düşünüyorum. Bugün 4.sıradaki milletvekili adayımız Nurcan Dalbudak'ın doğmasına iki yıl vardı o dönem. Belki Nurcan hanımın anne ve babası evlenmemişti. Böyle bir süreçte sayın Keskin, Denizlimizden milletvekili adayı oldu."

Konuşmasını alkışlar ve tezahüratlarla tamamlayan Cahit Özkan, salondakiler tarafından da tek tek tebrik edildi.