AK Parti neden tek başına iktidarı kaybetti ?

AK Parti neden tek başına iktidarı kaybetti ?

AB Bakanı Volkaz Bozkır, AK Parti'nin iktidarı kaybetmesi ile ilgili İstabul'u işaret etti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "İstanbul'da 537 bin oy geçersiz olmasaydı belki de oy oranı çok daha fazla olacaktı ve tek başına iktidar kurulabilecek bir yüzdeye yaklaşılmış olacaktı" dedi.

AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı'nca verilen iftara katılan Bozkır, Türkiye'nin sorunsuz bir seçim dönemi geçirdiğini anlattı.

"Gönül isterdi ki AK Parti yine hükümeti tek başına kurabilecek bir çoğunluksa çıksın ama milletin takdiri her şeyin üstündedir" diyen Bozkır, seçimlerin hiçbir sıkıntı olmadan gerçekleştirilmesinin kıvanç vesilesi olduğunu söyledi.

Seçim sonuçlarının bazı partiler tarafından "çarpıtıldığını" dile getiren Bozkır, şöyle devam etti:

"Uzun yıllar AK Parti'nin iktidar başarısı nedeniyle eziklik hissetmiş bazı partiler sanki AK Parti seçim kaybetmiş, iktidar kuramayacak gibi bir havaya kapıldı. Ancak AK Parti bu seçimlerden birinci olarak çıktı. 19 milyon oy almış bir partiden bahsediyoruz. İstanbul’da şayet 537 bin oy geçersiz olmasaydı belki de oy oranı çok daha fazla olacaktı ve tek başına iktidar kurulabilecek bir yüzdeye yaklaşılmış olacaktı ama maalesef seçim sonuçlarının gerçekleri bizi yeni bir çaba içine girmeye, ülkeyi hükümetsiz bırakmamaya ve ülke için yeniden çalışmaya sevk ediyor."

İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesinin çok önemli bir adım olduğunu dile getiren Bozkır, "Hiçbir yan yola sapmadan, hiçbir erdemli addedilemeyecek yola tevessül etmeden bu seçimin gerçekleştirilmiş olması, hükümetin kurulması yolundaki tabloyu çok da basitleştirdi" dedi.

Hükümet kurulması yolunda artık üç ihtimal olduğunu, AK Parti’siz bir hükümet olmayacağının ortaya çıktığını dile getiren Bozkır, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'na görev tevdi edilir edilmez. Hükümet ya CHP ile kurulacak ya da MHP ile kurulacak. Eğer bu partilerden kaynaklanan nedenlerle hükümet kurulmazsa da tekrar milletin tercihini yapması için seçimlerin yenileneceği bir ortama gideceğiz. Şahsi temennim hükümetin en kısa zamanda kurulması. Önümüzde çok zor dönemler olacak, etrafımız alev alev yanıyor. Komşularımızda birçok savaş cereyan ediyor. Bir komşumuz ekonomik olarak iflasın eşliğinde. Kuzey komşularımızda büyük sıkıntılar var. Böyle bir ortamda hükümetin zayıf olduğu, iktidarın kararlar alamadığı bir ortama Türkiye'nin gitmesi doğru olmayacaktır."

Volkan Bozkır, konuşmasının ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.