''AK Parti tek başına iktidar olamayacak''

''AK Parti tek başına iktidar olamayacak''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partisinin oy oranının yüzde 29-30'lar olduğunu belirtirken, AK Parti'nin tek başına iktifar olamayacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 2'nci bölge milletvekili adayı Haluk Koç, Kızılcahamamlılarla bir araya geldi.

Kızılcahamam caddelerinde vatandaşlarla sohbet edip esnaf ziyareti yapan Koç, 7 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için kendilerine ulaşan son rakamları açıklayarak "AKP yüzde 37-38, CHP de yüzde 29-30'larda. Manzara şu AKP tek başına iktidara gelecek çoğunluğu bulamayacak" dedi.

"YÜZDE 40'IN ALTINA İNMİŞ BİR AKP, YÜZDE 30'A ULAŞMIŞ BİR CHP VAR"

Kızılcahamam sokaklarında esnafın derdini dinleyip projelerini anlatan Koç, CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre ziyareti sırasında AK Parti ve CHP'nin oy oranlarına değinerek "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Daha önceki seçimlerden çok farklı bir görüntü var. Yüzde 40'ın altına inmiş bir AKP, yüzde 30'a ulaşmış bir CHP var. İlk defa genel lafların dışında, sıkıntı çeken vatandaşın sorunlarına ben geldiğimde şunu yapacağım diye açık, net konuşan bir CHP var. Bu önemli. Dikkat ederseniz eskiden onlar bir laf söylerdi biz onların peşinden koşardık, cevap vermek için. Şimdi biz bir laf söylüyoruz, onlar iki koldan birden, ustası, çırağı biz cevap vermeye çalışıyor. Ne ustasına ne çırağına, ne aslına ne suretine biz kavga boyutunda hiçbir cevap vermiyoruz. Yalnızca ne yapacağımızı anlatıyoruz. Bu vatandaşın dikkatini çekmiş durumda. Bizim muhatabımız insan, bizim muhatabımız emekli, çalışan, işsiz, sıkıntı çekenler ve biz onlara ne yapacağımızı anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

"DEVLETİN AMBARINA FARE SOKULMASA EMEKLİYE PARA YETER"

Seçim masrafları dahil CHP'nin tek kuruş borcu olmadığını belirten Koç, "Daha önce de söylemiştim görev yaptığım sürece hakkı olana hakkını vereceğiz ve o ambara da hiç fare sokmayacağım demiştim. Demek ki devlette böyle yönetilse, devletin ambarına da fare sokulmasa emekliye de para yeter, çalışana da yeter, borçluya da, esnafa da, köylüye de yeter. CHP olarak inşallah onu da gerçekleştirme fırsatımız olacak" diye konuştu.

"HİÇKİMSENİN MEZHEBİYLE, KÖKENİYLE İLGİMİZ YOK"

Hedeflerinin insan olduğunu ve herkesin eşit haklara sahip olduğunu vurgulayan Koç, "Biz insanı hedefimize aldık. Hiçkimsenin ne inancıyla, ne kılık kıyafetiyle, ne mezhebiyle, meşrebiyle, ne soyuyla sopuyla, köküyle kökeniyle hiçbir ilgimiz yok. Hepsi bizim için kıymetlidir. İnsanın sorunları var. Biz kardeşçe herkesi eşit haklara sahip, eşit hukuka sahip eşit birer vatandaş görmek istiyoruz. Sıkıntılarını da çözmek için ortaya bazı projeler koyuyoruz" açıklamasında bulundu.

"ŞU FATURAYI BİR ÖDE, DİYECEĞİMİZ GÜNLERİ GÖRECEĞİZ"

Seçim anketleri kapsamında kendilerine ulaşan son rakamları açıklayan Koç, şunları kaydetti: "AKP yüzde 37-38, CHP de yüzde 29-30'larda. Manzara şu AKP tek başına iktidara gelecek çoğunluğu bulamayacak. İnşallah seçimlerin ardından CHP'nin iktidarı ile hukukun üzerindeki gölgeyi kaldırıp, mahkemeleri, hukuku tam bağımsız kılarak 'Gel bakalım kardeşim, 13 senedir yedin içtin, hesap vermeden masadan kalkmak yok. Şu faturayı bir öde' diyeceğimiz günleri inşallah göreceğiz"