Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar’dan Filyos’a Ziyaret

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar’dan Filyos’a Ziyaret

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesini ziyaret ederek burada önemli açıklamalarda bulundu.

- Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesini ziyaret ederek burada önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Ömer Ünal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete; İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, belediye meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Ömer Ünal ziyaret dolayısıyla Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’a teşekkür etti. Daha sonra beldeyi gezen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar Sefercik köyğne giderek incelemelerde bulundu. Ardından Türkali-Göbü arasından devam eden ve adını “Ölüm Yolu” alan yolda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar burada önemli açıklamalarda bulundu. Ulupınar, “Filyos’ta Ömer başkanımızın misafiri olduk. Filyos beldemizde ilçe başkanımız ve meclis üyelerimiz ile ziyaretler gerçekleştirdik. Filyos Belediyemizin Ankara’da projeleri var. Ömer başkanımız Ankara’da olacak. Projeleri için Ankara’da çeşitli bakanlıklarda takipler yapacağız” dedi.

“FİLYOS VADİ PROJESİ 4 KATRİLYONLUK BİR PROJEDİR”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Türkiye’nin önemli limanlarının bir tanesinin Filyos vadisine yapılacağını belirtirken projenin kısa zamanda sonuç bulacağını ve burada çok sayıda kişinin istihdam sağlayacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Filyos vadisinden ve projesinden bahsediyoruz. Şuan proje KİT’te. Akşam sabah haber bekliyoruz. Çok kısa zamanda netleşecek. Proje netleştikten sonra müteahhit burada çalışma başlatacak. Dolayısıyla Türkiye’nin en büyük limanlarından bir tanesi de burada yapılacak. 4 katrilyonluk bir projedir. Öncelikli olarak ilk önce alt yapı daha sonra üst yapı beraberinde gerçekleştirilecek. Yapımında 4 bin kişi, bittikten sonrada 15 bin vatandaşımız burada istihdam edilecek.”

“TREN SEFERLERİ ÇAYCUMA’YA KADAR OLACAK”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Türkali ile Göbü köyü arasında devam eden ve adını “Ölüm Yolu” olarak bilinen karayolunda incelemeler bulunarak, “ Bu yollarda bununla beraber yapılmalıdır. Geç bile kalınmıştır. Demiryolları iyileştiriliyor. Demiryolları ile ilgili olarak 2. Bölge Müdürlüğü’ne ziyaretimiz olacak. İnşallah Zonguldak-Filyos arasındaki tren seferleri Çaycuma’ya kadar devam edecek. Burada vagonlar yeterli değil. Yolda çalışma olduğu için yoğunluk trenlerde oluyor. Vagonların artırılması için çalışmalarımız olacak. Bu yol yıllarca konuşuldu. “Ölüm yolu” olarak tabir edildi. Burada müteahhidimiz yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. İstinat duvarları, dolgu alanları var. İnşallah bariyerler yapılacak. 2.5 Milyon TL ile bu yatırımı gerçekleştiriyoruz. Buradan Zonguldak’a ulaşım daha güvenli bir şekilde sağlanmış olacak.

“ÇATALAĞZI TÜRKİYE’NİN ENERJİ ÜSSÜ OLDU”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde bir holding şirketi tarafından devam eden enerji çalışmalarından da bahsederek, “Burada Eren’in ikinci bir yatırımı söz konusudur. Çatalağzı’nın elektrik ve enerji üretimi devam ediyor. Çatalağzı bölgesi Türkiye’nin enerji üssü oldu. Filyos liman projesiyle ve onun üstündeki lojistik alanlarla beraber burada büyük bir istihdam olacak.” diye konuştu.

“ZONGULDAK BATI KARADENİZ VE ORTA ANADOLU’NUN KURTULUŞU OLACAK”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve beraberindeki heyet buradaki incelemede çalışmaları yakından ve yerinde görmek amacıyla “Ölüm Yolu”ndaki çalışmaların devam ettiğini ve vatandaşların biraz daha sabırlı olmasını istedi. Ulupınar, “Zonguldak ve Burası Batı Karadeniz’in ve Orta Anadolu’nun kurtuluşu olacak. Bunun içinde başkanlarımızla beraber çalışmalar yapıyoruz. Çalışmaları yerinde görmeye geldik. Buradaki çalışmalardan dolayı vatandaşlarımızın sabırlı olmasını istiyoruz. Çok yakın zamanda çalışmalar sonlandırılacak ve buradan ulaşım kısa zamanda olacak. Aynı zamanda daha güvenli bir seyahat yapma imkanı bulacaklar.

“MİTHATPAŞA TÜNELİNDE KÖMÜR DAMARINA RAST GELDİK”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak’taki projelerin 2023 yılına kadar devam edeceğini ve çalışmaların süratle devam ettiğini belirtirken, Zonguldak’ın dışarısında bulunan Mithatpaşa Tüneli’nin yapım çalışmasında kömür damarına rast geldiklerini ve çalışmanın durduğunu ifade ederek, “Bununla beraber duble yollarımızı bu sene tamamlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda Zonguldak’ta duble yolların tamamlanmış bir şekilde göreceğiz. Şuan için Ulaştırma Bakanımızla, Karayolları Genel Müdürümüzle görüşüyoruz. Yapımı devam etmeyen Mithatpaşa tüneli var. Onun dışında bütün projelerimiz devam etmektedir. Orada da kömür damarına denk gelindi. Bununla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiye göre önümüzdeki günlerde bir heyet buraya gelecek. Bu heyet burada inceleme yapacak. Bugünlerde bu heyetin Zonguldak’a gelmiş olma ihtimali var. Bundan sonra nasıl bir yol izleneceği planlanacak. Onun dışındaki bütün çalışmalarımız gerek Ereğli-Zonguldak arası, gerekse Ereğli-Devrek arası, yine Devrek-Dorukan-Dorukan-Zonguldak bağlantısı devam etmektedir. İnşallah bu yollar gündemimizde olmayacak. Bundan sonrada Kilimli’ye kadar ve Zonguldak’a kadar, tünellerle beraber büyük projeyi hayata geçireceğiz. Türkiye’de Ak Parti’nin işi bu duble yollarının yapımıydı. 16 bin kilometre duble yol bu dönemde yapıldı. Önümüzdeki yıllarda da bu 16 bin kilometre yolu 2023 yılı hedefleri arasında bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde de Zonguldak bunun payını alacaktır.” diye konuştu.

(AT-