AK Parti'de ağır toplar bir araya geliyor !

AK Parti'de ağır toplar bir araya geliyor !

Partinin ağır topları, adaylar için kesin kararı vermek üzere Davutoğlu için toplanacak.

Başbakan Davutoğlu aday listelerine son şeklini verirken sadece temayül yoklaması ve mülakat sonuçlarına bakmayacak. İlk kez illerde sandık kurarak şehir halkının da görüşlerine başvuruldu. Ayrıca illerde kamuoyu araştırmaları yaptırıldı. Davutoğlu son kararını verirken partinin ve şehirlerin ağır toplarının da görüşlerine başvuracak.

Al Jazeera Türk'ten Didem Özel Tümer'in haberine göre 6 bin 223 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı AKP'de ilk eleme genel başkan yardımcıları öncülüğünde oluşturulan 12 komisyon tarafından yapıldı. Aday listelerine son şeklin verildiği ‘"üst komisyon" aşamasına ise 23 Mart’ta geçilmesi planlandı. Ancak Davutoğlu’nun tüm il başkanlarının görüşüne tek tek başvurmak istemesi nedeniyle süreç sarktı. Son günlerde tüm mesaisini seçim çalışmalarına ayıran Davutoğlu bugün Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) topluyor. Üst kurul üyelerinin de bu toplantıda belirlenmesi bekleniyor.

Üst kurul kimlerden oluşacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyonda, siyasi ve hukuk işleri, seçim işleri, teşkilat, kadın ve gençlik kolları, seçim koordinasyon merkezi başkanları ile genel sekreter ve 2 grup başkanvekilinin görev alması planlanıyor. Komisyon listelerin teslim edileceği  7 Nisan’a kadar çalışmalarını sürdürecek. Bu çalışmalar aday adayları hakkında oluşturulan değerlendirme dosyaları üzerinden yürütülecek. 

Listeler ‘harmanlama’ ile belirlenecek

AKP’de adaylar belirlenirken birkaç sonuç bir arada değerlendirilecek. Temayül yoklamalarıyla adaylar hakkında parti teşkilatının görüşlerini alındı. Aday adaylarıyla mülakat yapılarak yüz yüze görüşüldü. Parti ayrıca şehirlerde sandık kurarak sivil toplum temsilcileri ve o şehirde yaşayanların görüşünü aldı. Bir yandan da iller bazında kamuoyu yoklamaları yaptırıldı. Davutoğlu da son bir haftadır tüm  il başkanları ile ayrıntılı görüşme yapıyor. Partinin ‘ağır topları’, belediye başkanları, kanaat önderlerinin de görüşlerine başvurulduğu belirtiliyor. 550 isim ile ilgili son karar tüm bu sonuçların "harmanlanması" ile verilecek.

Listeler 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. 14 Nisan'da ise geçici listeler Resmi Gazete'de ilan edilecek. Kesin listeler 24 Nisan'da yayınlanacak.

Beyanname Davutoğlu'na sunuldu

AKP’nin seçim beyannamesi ve kampanyası için de iki ayrı ekip tarafından çalışma yürütülüyor. Her iki ekibin başında da Parti Sözcüsü, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay var. Atalay MYK toplantısı öncesi yaptığı açıklamada seçim beyannamesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunulduğunu açıkladı.

Şubat ayı başında Afyon’da iki günlük bir kampa giren ekipte, AK Parti’nin seçim kampanyalarını yürüten ARTER Reklam Ajansı ile kamuoyu araştırmalarını yapan araştırma şirketi ANAR yetkilileri de yer aldı. Kampanyanın çerçevesi o toplantıda belirlendi. Seçim söylemi, slogan, billboard, televizyon ve gazete reklamları ile şarkılar için çalışma başlatıldı.

Kampanya tanıtımın Nisan ayı ortasında yapılması planlanıyor. Tanıtımda seçim beyannamesi, kampanya sloganları, şarkılar ve adaylar tanıtılacak. Daha sonra da seçim gezileri başlatılacak. Ahmet Davutoğlu daha önce seçim gezilerini Hakkâri’den başlatacağını açıklamıştı.