AK Parti'de asıl amaç bu mu ?

AK Parti'de asıl amaç bu mu ?

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenmişken Şamil Tayyar'ın bir sözü akılları karıştırdı.

Türkiye ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenmişken, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın ekranda yaptığı bir açıklama akılları karıştırdı.

Erkan Tan'ın sunduğu Son Söz programına konuk olan Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, flaş açıklamalar yaptı. Şamil Tayyar Köşk'ten gelen yalanlamaya rağmen haftalık olağan görüşmede Başbakan Erdoğan ile Abdullah Gül'ün 'adaylık için" görüştüğünü öne sürdü.

İşte Tayyar'ın o sözleri:

- "Sayın Başbakanımız Allah kısmet olur aday olursa, Sayın Gül son cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk devlet başkanı olur."

- Ben "Gül partinin başına dönmesin" diyorum çünkü Sayın Gül başkanlık modeline karşı. Başbakan başkanlık modeline geçiş için yolculuğa çıkıyorsa parlamenter sistemi isteyen bir başbakanla geçişi yapamazsınız.

ERDOĞAN ADAY OLSUN

- "Bu millet, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını istiyor. Sayın Başbakan, milletin iradesine saygı duyup aday olmalıdır. Partiye verilen oyların neredeyse tamamı Tayyip Erdoğan'a veriliyor.

ERDOĞAN GİDERSE AKP BİTER Mİ?

- ANAP korkusu var bazı arkadaşlarda. ANAP Turgut Özal zamanında inişe geçmişti zaten. Parti kan kaybederken Özal bıraktı gitti. AK Parti oylarını sürekli olarak artırmış bir parti. Sayın Erdoğan kan kaybeden bir parti bırakmıyor. AK Parti ile ANAP'ı karşılaştırmak doğru değil.

ERDOĞAN GİDERSE İŞİMİZ ZOR

- Şu da bir gerçek Recep Tayyip Erdoğan ismi partinin çok önünde. Erdoğan olmazsa işimiz zor mu zor. Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkan olduğu gibi olmak AK Parti'nin durumu. Şimdi 1 koşuyorsak o zaman 10 koşacağız.

EMRE USLU'YA CIA İMASI

Şamil Tayyar, Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu hakkında da şok bir ithamda bulundu. Tayyar, "Emre Uslu'nun CIA ile ilişkisinin araştırılması gerektiğini düşünüyorum."dedi.