AK Parti'de pelikan dosyası depremi

AK Parti'de pelikan dosyası depremi

AK Parti'nin 81 İl Teşkilat Başkanları toplantısına pelikan dosyası iddiaları damga vurdu.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Bu ocaktan hiçbir fitneci güruha ekmek çıkmaz. Bu ocak kardeşlik, fedakarlık ve özveri ile kavrulmuştur. Bizim kısa tarihimize bakanlar bu gerçeği açıkça göreceklerdir. Bizler yola çıktığımız ilk günden bugüne dostluğu ve kardeşliği büyüttük." dedi.

Ataş, AK Parti Genel Merkezi'nde, "81 İl Teşkilat Başkanları Toplantısı"nın açılışında yaptığı konuşmada, mart ayında yaptıkları "Teşkilat Başkanları Birim Toplantısı"nda bundan sonra iki ayda bir birim toplantıları yapmayı kararlaştırdıklarını ve bugün bu toplantının ikincisini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Terörle mücadele eden güvenlik görevlilerinin yanında ve her zaman destekçisi olduklarını vurgulayan Ataş, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifa, şehit ailelerine ve millete sabır diledi.

Mustafa Ataş, 2002'den itibaren gerçekleştirilen değişim ve dönüşümle ülkenin her alanında ülkenin çıtasını yükselttiklerini belirterek, bu başarının teşkilatların desteğiyle hayata geçirildiğini, yeni başarılara doğru "Hedef 2023" diyerek yürümeye devam ettiklerini kaydetti.

Ataş, "Siz teşkilat mensuplarımız sayesinde AK Parti hareketinin sıradan bir hareket olmadığını, neler yapabileceğini 14 yıl gibi kısa bir zamanda birçok başarılı projeye imza atabileceğinizi, sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya göstermiş olduk." diye konuştu.

AK Parti'nin 14 yıl önce siyasete ve siyasetçiye olan güvensizliği güvene dönüştürerek siyasete yeni bir soluk, yeni bir anlayış kazandırdığına dikkati çeken Ataş, "Sizler, 14 yıldır iktidarımız süresi içerisinde her alanda tarih yazmış, uykusuz kalmış, emek sarf etmiş, Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması yönünde büyük emekler sarf etmiş emektarlarsınız." değerlendirmesinde bulundu.

Partisinin kadrosunun millet için siyaset yapan, milletin 2002 öncesi çektiği sıkıntıları çok iyi bilen, milletin içinden çıkan kadrolar olduğunu ifade eden Ataş, şunları söyledi:

"Bizleri farklı kılan da bu unsurlardır. Geçtiğimiz 14 yılda AK Parti birçok badirelerden geçti. Hatırlayın, 2007 cumhurbaşkanlığı krizini, 27 Nisan e-muhtırasını, AK Parti'ye açılan kapatma davasını, Gezi eylemlerini, 17-25 Aralık darbesini, 6-7 Ekim olaylarını... Biz bu badireleri doğru okuma irademizle, değerlendirmemizle yola devam ederek, bu kadroların fedakarlığı, milletin desteği ve Allah'ın yardımıyla karşıladığımızı çok iyi biliyoruz."

- "Bu ocaktan hiçbir fitneci güruha ekmek çıkmaz"

Ataş, dün olduğu gibi bugün de fitne odaklarına prim vermeyerek, teslim olmayarak ve kararlılıklarından ödün vermeyerek, bugünlere geldiklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu ocaktan hiçbir fitneci güruha ekmek çıkmaz. Bu ocak kardeşlik, fedakarlık ve özveri ile kavrulmuştur. Bizim kısa tarihimize bakanlar bu gerçeği açıkça göreceklerdir. Bizler yola çıktığımız ilk günden bugüne dostluğu ve kardeşliği büyüttük. Bugün, 10 milyon üyemiz ve sayısı 1,5 milyonu bulan teşkilat mensubumuz var ve bu sayılar hızla büyüyor. Bu büyümenin, bu kardeşliğin ve bu görkemin oluşmasında bu salonda bulunan ve şu anda aramızda olmayan kardeşlerimizin de payı çok büyüktür."

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini anlatan Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Normalde bir araya gelmeyen odakların birleştiği, bölgemizi ve ülkemizi derin bir kumpasın içine çektiği, kaos oluşturmak için ellerinden geleni yaptıkları bir dönemden geçiyoruz. Adları, görüşleri farklı olsa da fitne fesat çıkarmak için her şeyi yapıyorlar. Hamdolsun ki bu kirli ve kanlı oyunlara boyun eğmeden hak ettikleri cevabı almaktadırlar, almaya da devam edeceklerdir. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun yönetiminde bu şer odaklarıyla mücadele ederek, birliğimize ve dirliğimize el uzatanların karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz."

Muhalefet partilerinin Türkiye'nin geleceği için bir tek katkılarının olmadığını ifade eden Ataş, "Yeni anayasa için verdikleri sözü hepimiz biliyoruz. HDP, terör örgütü propagandası yaparak, şiddeti dışarıda ve Meclis'te savunmaya devam ediyor. Seçmenlerinin verdikleri oylara ihanet ederek, terör örgütünün savunuculuğunu yapmaya her platformda devam ediyorlar. Dokunulmazlıklar konusunda kararlılık yapanlar, şimdi önüne taş koyuyor. Milletin vekillerine saldırarak iç yüzlerini gösteriyorlar. Şiddet ve gerilim üzerinden biat ettikleri siyasetlerini de tırmandırmaya çalışarak iyice çirkinleşiyor ve kendilerini tüketiyorlar. Kendilerini tüketirken son 14 yıldır siyaset kurumuna kazandırdığımız itibarı da tüketme ve Meclis çatısını kavganın, kargaşanın ve çözümsüzlüğün adresi gibi gösterme gayreti içerisindeler." değerlendirmesinde bulundu.

- "Her dönemin kendisine has imzası ve mührü vardır"

Türkiye'nin 12 Eylül darbesini yapan askerlerin tasarladığı anayasa ile yönetildiğine dikkati çeken Ataş, 26. Dönem TBMM açılır açılmaz Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yeniden kurulduğunu ancak anamuhalefet partisinin komisyondan çekildiğini anımsattı.

"Her dönemin kendisine has imzası ve mührü vardır." diyen Ataş, 26. Dönem TBMM'nin de tarihsel misyonuna uygun imzası ve mührünün Türkiye'ye kazandıracağı yeni, sivil bir anayasa olması temennisinde bulundu.

Teşkilat çalışmaları hakkında da bilgi veren Ataş'ın konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı devam etti.