AK Parti'de sürpriz istifa !

AK Parti'de sürpriz istifa !

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, istifa etti.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, partisinin genel merkezinden istediği bazı taleplerine sıcak bakılmadığını düşündüğü için İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Akçay, siyasete AK Parti'de büyükşehir belediye başkanı veya milletvekili olmak için devam edeceğini bildirdi.

AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı'nın yeni binasında basın toplantısı düzenleyen Ahmet Akçay, yaklaşık 25 aydır yürüttüğü İl Başkanlığı görevinden, daha iyi icraat yapabilme adına genel merkezden bazı taleplerinin olduğunu, buna sıcak bakılmaması üzerine bu şartlar altında görev yapmanın uygun olmayacağı düşüncesiyle affını talep ettiğini söyledi. Akçay, bundan sonra milletvekili veya büyükşehir belediye başkanı olmak için siyasete devam edeceğini söyledi.

"12 Haziran 2014 tarihinde Kurucu Genel Başkanımız, o zaman Başbakanımız olan ve şimdi Cumhurbaşkanımızın layık görmesi sonucu bu onurlu görevi devraldık ve bugüne kadar yüzümüzün akıyla getirmeye çalıştık" diyen Akçay, şöyle devam etti:

"Bu süreç içerisinde ilk defa gerçekleşen bir cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Akabinde 2 olağanüstü olmak üzere 3 büyük kongre gerçekleştirdik. 7 Haziran ve 1 Kasım olmak üzere de iki genel seçim geçirdik. Bunları çok kıymetli dava arkadaşlarımla birlikte başarılı bir şekilde, olması gerektiği gibi en iyisini yapmaya çalışarak bugünlere geldik. Bu çatısı altında bulunduğumuz il binasını da, yol arkadaşlarımla birlikte bunun altından kalkarak, ufak tefek eksikler kalsa da bugünlere getirdik, şehrimize kazandırdık."

"İki senedir de yaptığımız bu görevi nihayete erdirdiğimi kamuoyuna duyuruyorum"

Ahmet Akçay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan'ın sıklıkla dile getirdiği gibi, "Merkep ölür kalır semeri, insanoğlu ölür kalır eseri" inancıyla en iyisini yapmaya gayret gösterdiklerini ve bugünlere geldiklerini ifade etti. Akçay, "Birkaç aydır genel merkezimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde, Genel Merkezimizin bir kan değişimi arzusu içinde olabileceğini düşünerek, genel merkezimizin elini rahatlatmak adına ben genel merkezimizden affımı talep ettim. Genel Başkanımız Başbakanımız bu talebimizi yerinde buldular. İnşallah bundan sonra, bugüne kadar olduğu gibi inandığımız değerler, idealler uğruna siyaset yapmaya devam edeceğiz. Burada yaklaşık 2 senedir de yaptığımız bu görevi bundan sonra nihayete erdirdiğimi kamuoyuna duyuruyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin" dedi.

"Arzum, milletvekili veya büyükşehir belediye başkanı olarak siyasete devam etmek"

Siyasete milletvekili veya büyükşehir belediye başkanı olarak devam etmek istediğini de vurgulayan Ahmet Akçay, "Bundan sonra da bizler bu ideal çerçevesinde bu yolu yürümeye devam edeceğiz. Bundan sonraki arzum, temennim de inşallah ülkeme, partime ve şehrimize milletvekili veya büyükşehir belediye başkanı olarak devam etmek. Niyetimiz budur. İnşallah bundan sonra da olması gerektiği gibi, inancımızın bize emrettiği gibi yolumuza devam etmek. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek bir şiirle konuşmasını tamamladı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Ahmet Akçay, bu süreçte AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı yönetimin de istifasının istenebileceğini belirterek, "Daha iyisini yapabilmek adına bazı taleplerim oldu. Genel Merkez Teşkilat Başkanımızın buna sıcak bakılmadığını düşündüğüm için de, bu şartlarda görev yapmanın uygun olmayacağı bu şartlarda görev yapmanın uygun olmayacağını düşündüm. Genel merkezden de affımı talep ettim" diye konuştu.

İHA