AK Parti'den ''Abdullah Gül'' açıklaması !

AK Parti'den ''Abdullah Gül'' açıklaması !

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklamasından sonra AK Parti'den flaş "Abdullah Gül" açıklaması..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, cuma namazını kılmak üzere Beyoğlu Anadoluİmam Hatip Lisesi Camii’ne geldi.

11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de aynı camiye geleceğini öğrenen Şahin ve Çelik, daha sonra kapıda Gül’ü bekleyip, gazetecilerle sohbet etti. Hüseyin Çelik, bir basın mensubunun “Uzun zamandır gözükmüyordunuz” sözleri üzerine, “Sırra kadem bastığımı söylüyorsunuz. Yok canım biz hep oradayız. Görev değişince, görevin gereği olarak. Şimdi daha görünür olan arkadaşlar var. Biz şimdi mutfakta çalışıyoruz” dedi.

Abdullah Gül’ün de aynı camiye geleceğinin hatırlatılması üzerine konuşan Mehmet Ali Şahin ise, “Tamamen tevafuk. Biz de İl Teşkilatımızdaİstanbul’un mülakatını yapmak için bulunuyorduk, ara verdik. Buraya gelmeyi arkadaşlar önerdi. Biz de şimdi buraya gelirken öğrendik cumhurbaşkanımızın da cumayı burada kılacağını. Bizim için de ilginç bir tevafuk oldu” ifadelerini kullandı.
 
"BÖYLE BİR NİYETİ OLDUĞU ZAMAN ŞEREF DUYARIZ"
 
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Hüseyin Çelik, Abdullah Gül’ün seçimlerde aday olacağı iddialarına ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın aday olması halinde kendisi açıklar. Yani böyle bir niyeti olduğu zaman biz bundan ancak şeref duyarız. Kendisi zaten AK Parti’nin kurucularındandır, kurucu genel başkan yardımcısıdır. Bizim 58. hükümetin başbakanıdır, dışişleri bakanımızdır. Sonrada çok başarılı, şerefli bir cumhurbaşkanlığısüresi var. Kendisi böyle bir şeye niyet eder de aday olursa şeref duyarız. Ama böyle bir şey olsa bile bunu benim açıklamama gerek olmaz. Bu konuda yetkili de değilim” dedi.