AK Parti’den bonzai teklifi

AK Parti’den bonzai teklifi

AK Parti'li Saral, uyuşturucu ile ilgili ilginç bir teklif sundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, "Gençlerimizin elimizden kaymaması için AK Parti iktidarı olarak uyuşturucuya çok ciddi savaş açtık" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Saral, bonzai ile mücadelede Türk Ceza Kanunu’nda cezai yaptırımların artırılması için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. Meclis Başkanlığı’na sundukları kanun teklifine ilişkin gazetecilere açıklama yapan Saral, birçok anne ve babanın yüreğini karartan bonzai konusunda hazırladıkları kanun teklifini önümüzdeki yasama döneminde Meclis Genel Kurulu’na sunacaklarını belirtti. Bugün Bakanlar Kurulu’nun uyuşturucu gündemiyle toplandığını hatırlatan Saral, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında alınması gereken tedbirlerin detaylı olarak ele alınacağını dile getirdi.

"BATAKLIĞI KURUTMA NOKTASINDA CİDDİ GAYRETLER SARF ETMELİYİZ"

"Geleceğin Türkiye’sini inşa edecek olan gençliğin bile bile ölüme götürülmesi hepimizin yüreğini kanatıyor" diyen Saral, "Gençlerimizin elimizden kaymaması için AK Parti iktidarı olarak uyuşturucuya çok ciddi savaş açtık. Sadece sivrisineği yok etmekle değil bataklığı kurutma noktasında da ciddi gayretler sarf etmiş bir iktidarız" dedi.

Güvenlik güçlerinin son günlerde uyuşturucuyla mücadelede önemli başarılara imza attığını belirten Saral, "Bu işten elini eteğini çekip merdiven altlarında kimyasal maddelerle, sentetiklerle çocuklarımızı çok ucuz fiyatlarla zehirleyip 3 yıl içerisinde tedricen zehirleyecek, aklını, beynini yitirebilecek bir noktaya getiren alçaklar, uyuşturucu tacirleri var. Bunlarla ciddi derecede mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

"TAMAMEN BELDEN AŞAĞI BİR İNSANLIK TİPİ OLUŞTURULMUŞ"

İnsanların çağın vebası olan kapitalizmin hüküm sürdüğü bir dünyada yaşadığını söyleyen Saral, "Tamamen belden aşağı bir insanlık tipi oluşturulmuş. Yani tabiri caizse belden yukarısı olmayan, yüreği, kalbi, merhameti, şefkati, tüm insancıl duyguları yok edilmiş bir insanlık tipi oluşturuluyor. Materyalist, tamamen sekülerleşmiş, anı yaşayan, hızı ve hazzı olabildiğince bütün manevi atmosferden, dini mefhumlardan yoksun bir gençlik, eğitim, kültür ve medya neşr-ü nema buluyor, insanlığa kendince şeytanının tüm pisliklerini bulaştırıyorsa uyuşturucu tacirlerinin aradığı ortam bu zaten. Eğer maneviyatın, ahlakın, aidiyetin varsa tarihine, kültürüne, inancına, gelenek ve göreneklerine bağlı bir yapı içerisinde bir gençlik inşa edebiliyorsak o zaman uyuşturucu tacirlerinin bizim bünyemize bu kadar nüfuz etmeleri mümkün olmayacak" ifadelerini kullandı. Saral, ne yaptığını bilmeyen gençlerin bu durumunun devam etmesi halinde toplumun alarm vereceğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Onun için bütün işler bir tarafa bu iş bir tarafa. Biz yeni Türkiye’yi inşa etmek için çaba sarf ediyoruz. Sağlıklı beyinler, geleceğin gençliğini bu şekilde ahlak ve maneviyattan yoksun, uyuşturucu baronlarının eline atacak bir durum arz edersek yaptığımız kazanımlar alt üst olur. Hiçbir şey yapamayan müflis bir ülke oluruz. Onun için biz ’Benine ve bedenine teslim olmayan bir gençlik’ istiyoruz. Büyük bir dram yaşıyoruz, bir an evvel gerekli tedbirleri almalıyız. Elbette sivrisinekleri öldürelim, zararlı şeylerle mücadelemizi yapalım ama bu işlerin olmaması için kesinlikle gençlerimizi medeniyetiyle, inancıyla, kültürüyle buluşturacak, ona yeniden insani hasletleri, vicdani duyguları, maddenin manayla birleştiği, ruh ve cesedin bir anlam ifade edecek şekilde bir nesil oluşturmamız gerekiyor. Kapitalizmin tek derdi insanı ruhsuzlaştırmak, insanı tüketici konuma getirmek. Bunu engelleyecek çalışmaları yapıyoruz. Sağlıklı gençler, sağlıklı nesil hususunda çok dikkatliyiz. Bunun için ne bedel varsa ödemeye hazırız."

Saral, uyuşturucu konusunda yapılan diğer çalışmaların bir araya getirilerek daha kapsamlı çalışma yapılabileceğini belirtti.

1 Ekim’de açılacak Meclis’in gündemine gelecek teklif, uyuşturucu ve uyarıcı maddenin eroin, kokain, morfin, bazmorfin veya sentetik maddelerin eğitim kurumları, öğrenci yurdu, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzur evi, ibadethane veya üniversite gibi yerlerde ya da buraların yakınında satanlara verilecek cezanın yarı oranında artırılmasını içeriyor.