AK Partili aday adayı afişiyle olay yarattı

AK Partili aday adayı afişiyle olay yarattı

AK Partili aday adayı Ebuzer Aydın, tanıtım amacıyla hazırladığı afiş büyük tepki topladı.

TANITIM için afiş hazırlatan Ak Parti Malatya milletvekili aday adayı Ebuzer Aydın, slogan olarak, 'Referansım Allah' yazması tepkilere neden oldu.

Ak Parti Malatya'dan milletvekili aday adayı olan Ebuzer Aydın, slogan olarak, 'Referansım Allah' yazması tepkilere neden oldu. Tepkiler üzerine Ebuzer Aydın bir açıklama yaptı. Aydın açıklamasında; "Bu sözün nereye gittiğini çok iyi bilen biriyim. Ben Allah bana referanstır demiyorum. Burada ben referansımı Allahtan alıyorum demek istiyorum. Fakat yıllardır bu sıkıntıya vurgu yapıyorum. Bizim toplumuzda maalesef aydın diye geçinen bazı insanlar vardır, sanatçı diye geçinen insanlar vardır. Özellikle benim yazdıklarımı 3 gün sonra anlaya biliyorlar bugün bunun ispatını yapmış oldum. Bugün benim para ile yapamayacağım reklamı yapmış oldular. Bugün benim ulaşamayacağım yerlere kendileri ulaştırdılar. Her insanın her müminin akliselim insanın, her Allahtan korkan insanın idareye talip olan insanın referansının Allah olması gerekiyor. Allahtan başka referansımız olursa olumsuzluk olur, akılsızlık olur.

fft81_mf3630056.jpeg

Elbette ben bir Müslüman olarak, İslami ilimler eğitimini yapmış bölgede halkın sorunlarını bilen biri olarak ve bölgeyi tanıyan bir gazeteci olarak, bilgi birikimim ile ben bu sözün nereye gittiğini bilmez miyim. Ben referansımı kalkıp başka bir şeyden mı alacam. Elbette ben bir Müslüman olarak, referansım Allahtır dediğim için bugün Türkiye beni konuşuyor. Benim referansım elbette Allah'dır. Türkiye’de benimle bu konuyu tartışacak diyanetten, hiyanetciye kadar kimler varsa bu işe ihanetle bakanlarda hidayetle bakanlarda gelsinler hepsi ile tartışmaya varım” dedi.