AK Partili aday CHP ve MHP'yi eleştirdi

AK Partili aday CHP ve MHP'yi eleştirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yaptığı bir konuşmasında CHP ve MHP'yi eleştirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal, CHP ve MHP'yi seçim vaatleriyle eleştirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal, CHP ve MHP'nin seçim vaatlerini eleştirerek "Bunlar yalancı çoban. Milleti maalesef bir ekmeğe, devleti 70 sente muhtaç ettiler ama biz 13 yıldan beri söz verdiğimiz her şeyi yaptık" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal, partisinin Bozkır ilçe teşkilatınca düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2002 öncesi devleti ele geçiren bir avuç azınlığın millete çektirdiği sıkıntıları çok iyi hatırladıklarını bildirdi.

Son 42 yılda Türkiye'de 36 hükümetin değiştiğini, ortalama görev sürelerinin 1,5 yıl olduğunu belirten Mahir Ünal, bu sürede ekonomik istikrar ve hizmet olamayacağını ifade etti.

AK Parti'nin iktidara geldiğinde devletin, topladığı her 100 liralık verginin 86 lirasını faize verdiğine işaret eden Ünal, "Kalan 14 lira da devlete yetmiyordu. Şimdi devletin topladığı 100 liralık verginin 14 lirası faize gidiyor, bunu daha da aşağıya indireceğiz. Devletin cebinde kalan para eğitim hizmeti oldu, sağlık hizmeti oldu, yol oldu" diye konuştu.

Mahir Ünal, CHP ve MHP'nin "Biz şunu vereceğiz, bunu vereceğiz" şeklinde açıklamalar yaptığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"BUNLAR YALANCI ÇOBAN..."

"Bunlar yalancı çoban. Bunlar 'kim 1 veriyorsa biz 5 fazlasını veriyoruz' dediler ama ne yaptılar? Milleti maalesef bir ekmeğe, devleti 70 sente muhtaç ettiler ama biz 13 yıldan beri söz verdiğimiz her şeyi yaptık. AK Partili karolar 13 yıldan beri hiçbir zaman milletinin yanından ayrılmadı. MHP'nin, CHP'nin bugüne kadar bu milletin hayrına bir şey yaptığına şahit oldunuz mu? 1999'da MHP iktidara gelirken 'bacılarımın başörtü sorununu erkek gibi çözeceğim' dedi. Ama ne yaptılar Meclis'e gelen başörtülü milletvekillerinin başını açtılar sonra da erkek gibi geldikleri yerden ürkek ürkek 3,5 yılda kaçıp gittiler."

"DÜN NEW YORK TIMES DEDİ Kİ..."

AK Parti'nin ekonomide, savunma sanayinde ve dış politikada bağımsızlık mücadelesi verdiğini anlatan Ünal, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığına kavuşma yolunda büyük bir adım attığını bildirdi.
AK Parti'nin yaptığı çalışmalara ve vaatlerine karşı bazılarının "iddialarınızdan vazgeçin, Mısır'daki darbeye darbe demeyin, Suriye'deki katliama ses çıkarmayın" dediğini aktaran Ünal, şunları kaydetti:

"Dün New York Times dedi ki; 'NATO ve ABD Türkiye'deki seçimlere müdahale etmelidir' Size soruyorum; Mısır'da darbe olduğunda, yüzde 52 oyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı darbe ile indirildiğinde, bu modern dünyanın, AB'nin, ABD'nin sesi çıktı mı? Çıkmadı. Bu millet tekrar iktidara geliyor diye bunlar niye telaşlanıyorlar? Çünkü Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinde başarıya ulaşacağını görüyorlar da o yüzden telaşlanıyorlar."