AK Partili Atalay'dan ''burjuva Müslüman'' çıkışı

AK Partili Atalay'dan ''burjuva Müslüman'' çıkışı

AK Partili Beşir Atalay yaptığı konuşmayla yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, "Fazla saltanatlı yaşayan, çok harcayan, israfı olan bir Müslüman burjuva kesimi ve gençliği görüyorum. Bunu çok sorunlu görüyorum" dedi.

Vuslat Platformu'nun Abant Tabiat Parkı'ndaki Abant Palace Otel'de düzenlediği "Ufuktaki Yeni Türkiye Gençlik ve Geleceği" sempozyumunun 2'nci günü, "Gençlik Çalışmaları ve Temel Sorunlar" başlıklı oturumla başladı. Oturumun açılışında konuşan Başbakan eski Yardımcısı Beşir Atalay, kısa zamanda çok şey sahibi olmak isteyen bir gençlik olduğunu söyledi. Atalay, şöyle dedi:

"Gençlik çok aceleci, sabırlı değil. Kısa zamanda çok şey sahibi olmak istiyor. Çabuk zengin olmak istiyor, çok harcıyor. Çabuk makamlara yükselmek istiyor. Bizim hükümet dönemi de belki bunlara yol açtı. Fazla emek vermeden çok kolaycı. Fazla meşakket çekmeden çok şeye sahip olmak isteyen bir gençlik var. Bu bir büyük problemdir. Türkiye'de şu an "burjuva müslüman" diye bir hayatı görüyorum. Genel olarak da gençler olarak da. Fazla saltanatlı yaşayan, çok harcayan, israfı olan bir Müslüman burjuva kesimi ve gençliği görüyorum. Bunu çok sorunlu görüyorum. Sıkıntılı bir meseledir. İdeal dediğimizde genel ortalamaya baktığımızda böyle bir değerlendirmeyi yapmak mümkün."

'15 TEMMUZ CEHALETLE YAŞAMANIN BİR SONUCU'

15 Temmuz'un cehaletle yaşamanın bir sonucu olduğunu vurgulayan Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

"İslam cehaletle yaşanmıyor. İslamı cehaletle yaşamanın risklerini biz şu an yaşıyoruz. 15 Temmuz yaşadık. İslamı cehaletle yaşamanın bir sonucudur bu. Kendi kafanı bir yerlere teslim etme, düşünmeme. Cehalet onu getirir. Işidvari İslam'a da en fazla zarar veren gelişmelere yöneltir cehaletle yaşamak. Doğru islam yerine sapıkça islam akımları gelişir. Bunların hepsi kendilerine tabanda yer bulabiliyor. Pek çok sapık islam anlayışları yayılıyor. Tarihte de oldu bunlar. Doğrusu Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatını öğrenmek."

'IRKÇILIK BELADIR'

Atalay, bugünün ortamında en büyük hastalıklardan birisi olarak ırkçılığı gördüğünü de ifade ederek, "Bugünün ortamında ırkçılık bir beladır. Müslümanın ve ümmetin başında bir beladır. Türkiye'de eğitim sisteminden gördüğüm şudur; Bu partinin 12 yıl bakanlığını yaptım. Eğitim politikalarında verimimiz yeterli değil. 8 yıllık ilkel eğitim sistemini değiştirdik. O iyi bir gelişmedir. Eğitimde özgür bir alan açtık. Üniversite kesiminde hiç bir şey yapmadık. Aynen o 8 yıllık eğitim kadar ilkel bir YÖK sistemi var, devam ediyor ve üniversiteleri öldürüyor. Bugün üniversitelerimiz dünya yarışında en gerilerde. Üniversitelerimiz bugünkü sistemle beyin yetiştiremiyor" dedi.

DHA