AK Partili belediyenin mayo yasağı !

AK Partili belediyenin mayo yasağı !

AK Partili belediye, havuzunda mayoyu yasakladı mı ?

‘Bu kadar da olmaz’ dedirten olay Fatsa’da yaşandı. Görevliler, eski vekilin eşini “Mayon uygun değil” diyerek yüzme havuzundan kovduOr­du­’nun Fat­sa İl­çe­si­’n­de ya­şa­nan olay ‘Bu ka­dar da ol­ma­z’ de­dirt­ti.

Sözcü'den Ayşen Türkmen'in haberine göre es­ki mil­let­ve­ki­li­nin eşi, ma­yo­su uy­gun bu­lun­ma­dı­ğı için AK­P’­li be­le­di­ye­ye ait yüz­me ha­vu­zu­na alın­ma­dı. Olay, 18 Ekim Cu­ma gü­nü mey­da­na gel­di. ANAP 18. Dö­nem Or­du Mil­let­ve­ki­li Yıl­maz Sa­ni­oğ­lu­’nun 67 ya­şın­da­ki eşi Ne­şe Sa­ni­oğ­lu AK­P’­li Fat­sa Be­le­di­ye­si­’ne ait Spor Komp­lek­si­’n­de ha­vu­za gir­mek is­te­di. O gün ha­vuz sa­de­ce ba­yan­la­rın kul­la­nı­mı­na açık­tı. Ne­şe Sa­ni­oğ­lu da ge­li­ni 35 ya­şın­da­ki Me­lek Sa­ni­oğ­lu, to­run­la­rı 13 ya­şın­da­ki Gün­sen ve 5 ya­şın­da­ki Yıl­maz Sa­ni­oğ­lu ile bir­lik­te yüz­me ha­vu­zu­na git­ti.

Görevli engeli

Ka­bin­de ma­yo­su­nu giy­dik­ten son­ra ha­vu­za gir­me­ye ha­zır­la­nan Ne­şe Sa­ni­oğ­lu, bu sı­ra­da bir ba­yan gö­rev­li ta­ra­fın­dan “Bu ma­yo ile ha­vu­za gi­re­mez­si­n” de­ni­le­rek dur­du­rul­du. Bu du­rum kar­şı­sın­da şaş­kı­na dö­nen Sa­ni­oğ­lu, “Ne var­mış ma­yom­da­” di­ye sor­du. Gö­rev­li, “Ma­yo­nuz uy­gun de­ği­l” ya­nı­tı­nı ver­di. Bu­nun üze­ri­ne 67 yaşındaki Ne­şe Sa­ni­oğ­lu, ge­li­ni ve to­run­la­rıy­la bir­lik­te ha­vu­zu terk et­ti. Olan­la­ra bir an­lam ve­re­me­yen Ne­şe Sa­ni­oğ­lu, ma­yo­su­nun ba­ha­ne edi­le­rek ha­vu­za so­kul­ma­yı­şıy­la il­gi­li şun­la­rı söy­le­di:

‘Gardiyan gibiydi’

“Ha­vuz­da­ki ba­yan gö­rev­li, gar­di­ya­n eda­sıy­la bi­zi ha­vu­za al­ma­mak için ça­ba­la­dı. Ge­li­nim, ‘Ha­nı­me­fen­di es­ki bir mil­let­ve­ki­li eşi­di­r’ di­ye­rek gö­rev­li­yi bil­gi­len­dir­me­ye ça­lış­tı. An­cak gö­rev­li so­ğuk ta­vır­la­rı­nı sür­dü­rün­ce ku­ru­mun yet­ki­li­siy­le gö­rüş­mek is­te­di­ği­mi be­lirt­tim. Ge­len yet­ki­li ba­ya­na, ken­di­mi­ze ya­pı­lan hak­sız­lı­ğı aktardım. Yet­ki­li ba­yan ise üze­rim­de­ki kı­ya­fe­te el­le­riy­le do­kun­du. Ma­yo­ya el­le do­kun­mak su­re­tiy­le ne yap­mak is­te­di­ği­ni pek an­la­ya­ma­dım. Yor­gun­luk at­mak üze­re ke­yif­le ve zevk­le git­ti­ği­miz Fat­sa Be­le­di­ye­si Spor Komp­lek­si­’n­de in­san ola­rak şah­sı­mı­za ya­pı­lan üs­lup ve ta­vır­la­rı kesinlikle haz­me­de­me­dim. Şi­ka­yet­le­ri­mi­zi tesisin mü­dürüne bil­dir­dik. Şimdi ge­re­ği­nin ya­pıl­ma­sı­nı bek­li­yo­rum.”

Havuzda mayo yasağı' iddiasını belediye başkanı yalanladı

67 yaşındaki Neşe Sanioğlu’na, Belediye Başkanı AK Parti’li Hüseyin Anlayan tepki gösterdi. Başkan Anlayan, "Havuzumuzun belli kurulları vardır. Kurallar açıktır. Mayo yasağı kesinlikle doğru değildir" ded.