AK Partili isimden seçim formülü

AK Partili isimden seçim formülü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, koalisyon ile ilgili ayrıntıları anlattı ve koalisyon olmaması durumu halinde neler olacağını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, koalisyon sürecini anlattı erken seçim formülünü anlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon görüşmeleri için herhangi bir şekilde tartışma konusu haline getirilemeyeceğini söyledi. Nebati, AK Parti'nin hükümet kuramaması halinde CHP'ye görev verileceğini, onun da kuramaması halinde seçime gidileceğini kaydetti.

Nureddin Nebati, Gümüşhane Belediyesi Aşevi'ndeki iftara katıldı. Milli iradenin siyasi partilere açık şekilde mesaj verdiğini söyleyen Nebati, yüzde 41'lik bir oy oranıyla milletin AK Parti'ye koalisyon kurma görevi verdiğini kaydetti.

"DİVAN'DAN SONRA GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK"

Koalisyon hükümetinin kurulması için önce TBMM Başkanı'nın seçilmesini, ardından TBMM Başkanlık Divanı'nın oluşmasını beklediklerini vurgulayan Nebati, "Dün her türlü algı operasyonuna rağmen AK Parti birinci parti ve 258 milletvekili olarak hak ettiği Meclis Başkanlığını aldı. Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmasından sonra ve Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımıza yetkiyi vermesinin ardından koalisyonhükümetinin oluşması için turlara başlayacağız" diye konuştu.

"SANDIKTAN MESAJI ALDIK" 

Nebati, ilk günden itibaren 'sandıktan mesajı aldık' cümlesini söylediklerine dikkati çekerek, "Şimdi uzlaşı, ortaklık kültürünün geliştirilmesi, gerginliklerin bitirilmesi ve hep birlikte Türkiye'yi yeniden inşa etme zamanıdır. Onun için de AK Parti olarak bize ne görev düşüyorsa, biz bu görevi elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyarak yapmaya çalışacağız. Kırmızı çizgimiz yok, şartlarımız yok. Kırmızı çizgimiz bu milletin çizgisi, şartlarımız bu milletin şartlarıdır" ifadelerini kullandı.
 
ERKEN SEÇİM İHTİMALİ
 
Koalisyon hükümeti kurulması için ellerinden gelen her türlü gayreti ortaya koyacaklarına işaret eden Nebati, "Oldu oldu, olmadı bizden sonraki büyük parti olan CHP'ye görevlendirme yapılır ve koalisyon hükümeti kurulması için ona bu imkan tanınır. O da bunu yapamazsa artık milletin hakim olduğu, iradenin sahip olduğu sandığa tekrar gideriz ve sandıkta millete, 'biz denedik olmadı, onlar denedi olmadı, artık söz de karar da sizin, siz ne derseniz onu yapacağız' der tekrar onlardan oy ve destek talep ederiz" dedi.
 
Nebati, ellerinden gelen gayreti her zaman ortaya koyacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
 
"Çünkü bildiğimiz bir şey var, milletin iradesi her türlü iradenin üstündedir. Onun için 'hiçbir şartımız, kırmızı çizgimiz yok' dedik. Onlara açık açık bir şey daha söyledik, Cumhurbaşkanlığı makamı, milletin ilk defa kendi özgür idaresi ile oyuyla seçtiği Cumhurbaşkanı'nın temsil edildiği bir makamdır. Bu makam bizim hiçbir şekilde şartımız şurtumuzla karıştırılamaz, koalisyon görüşmelerinde ön şart haline getirilemez, çünkü o cumhurun temsil edildiği ve aynı zamanda bizim kurucu Genel Başkanımız, liderimiz olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu bir yeri biz hesaba, kitaba katmayız. Bundan sonra yapılacak olan şey adeta başkanlık seçiminde olduğu gibi, bundan sonra da milletin iradesine, seçmenin idaresine ve milletvekillerimizin göstereceği performansa bağlı olarak devam edecek. Bundan sonra Allah ne derse, millet hangi yönde bize yol gösterirse ona göre hareket edeceğiz inşallah."