AK Partili Şahin: "Ben bunu hakaret sayarım"

AK Partili Şahin: "Ben bunu hakaret sayarım"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bahçeli'ye sert göndermelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, koalisyon kurma çalışmalarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumunu eleştirerek, "'Türkiye devleti bir Cumhuriyettir" cümlesini değiştirmeyeceğimizi taahhüt edecekmişiz. Yahu bunu ben hakaret sayarım. Türkiye devleti bir Cumhuriyettir, bunu kimse değiştiremez" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Safranbolu İlçesi'nde bir restoranda muhtarlarla bir araya geldi. Şahin, AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinden mutabakat çıkmadığını, MHP'nin ise daha ilk günden kapılarını kapattığını söyledi. Devlet Bahçeli'nin Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirmeyeceklerine dair taahhütte bulunmalarını kendilerinden istediğini hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"'Türkiye devleti bir Cumhuriyettir" cümlesini değiştirmeyeceğimizi taahhüt edecekmişiz. Yahu bunu ben hakaret sayarım. Türkiye devleti bir Cumhuriyettir. Bunu kimse değiştiremez. "Bunu değiştirmeyeceğini taahhüt et" denilir mi bir siyasi partiye? Padişahlığa geri mi döneceğiz? Böyle bir şey olabilir mi? Bizi nasıl böyle bir töhmet altında bırakabilirsiniz? "Sayın Cumhurbaşkanı her yerde konuşmasın" koalisyon şartı. Sayın Cumhurbaşkanı bizim memurumuz mu? AK Parti olarak halkın yüzde 52 oyu ile seçtiği Recep Tayyip Erdoğan'a biz AK Parti olarak, "Sayın Cumhurbaşkanı çok konuşma, şurada şöyle konuş, şunu şöyle yap" diye talimat verebilir miyiz? Hangi siyasi parti verebilir, hangi genel başkan bu talimatı verebilir? Böyle bir koalisyon şartı olur mu? Netice itibariyle koalisyon kurulamadı."

'DAVUTOĞLU'NUN MAKAMINDA GÖZÜM YOK'

Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili'nin kendisiyle ilgili, "O, Davutoğlu gibi piyangodan seçilip Başbakan olabilir miyim hayalleriyle yaşıyor" sözlerine de değinen Şahin, "Ahmet Davutoğlu'nun makamında asla gözüm yok. Ahmet Davutoğlu benden bir kaç gömlek üstün. Bu görevi de fevkalade iyi yapan çok iyi yetişmiş bir profesördür, iyi bir siyasetçidir, görevini de çok başarıyla yürütmektedir. Allah yolunu açık etsin, başarılı kılsın. Mesela Rafet Bey Başbakan olma gibi bir yolda ilerliyor olsaydı ben bundan büyük memnuniyet duyardım, alkışlardım onu. Bir hemşehrimizin Başbakan olma ihtimali ortaya çıkmış. Bir Karabüklü olarak biz bundan şeref duymaz mıyız? Hiç böyle bir niyetim olmadığı halde niçin benim için böyle bir ifade kullandı doğrusu anlayabilmiş değilim" dedi.