Ak Partili Soylu: 1 Mayıs’ta İstediklerini Elde Edemeyenler Bugün Taksimde Yeni Bir Huruç Harekatı Peşinde

Ak Partili Soylu: 1 Mayıs’ta İstediklerini Elde Edemeyenler Bugün Taksimde Yeni Bir Huruç Harekatı Peşinde

YALOVA'da bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Taksim’de yaşanan olayları değerlendirerek, “1 Mayıs’ta Taksim’de istediklerini eld...

YALOVA'da bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Taksim’de yaşanan olayları değerlendirerek, “1 Mayıs’ta Taksim’de istediklerini elde edemeyenler bugün yeni bir huruç (çıkış) harekatı peşindedirler” dedi.

Bir süre önce Ak Parti’ye geçen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ı ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Yalova Merkez Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla sohbet etti. Oto Galericilere Sitesi’nin açılış törenine katılan Soylu, gazetecilere açıklama yaptı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin geçtiğimiz gün yaptığı 3’üncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin verilmesiyle ilgili eleştirilere de değinen Soylu, “Yavuz Sultan Selim’e bakacağına Atatürk’ü yıllarca Etnografya Müzesi’nde mumyalarla beraber saklayıp, ona bir toprağı bile çok gören bir anlayışa baksın. Sakat anlayışına baksın. Yıllarca toprağı çok gördüler Mustafa Kemal Atatürk’e” dedi.

Taksim’de yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmede bulunan Soylu, “Taksim’deki düzenleme, yayalaştırma ve Taksim alanını genişletme projesinin adıdır. Bir kere burada bir tahrifat var. Yani meseleyi istismar etmek ve başka bir noktaya çekmek söz konusu. Elbette ki, o şehirde yaşayanlar, bu konudaki bir takım itirazlarını dile getirebilirler. Bu demokrasinin en tabii haklarından bir tanesidir. Ancak bunu bir çatışmaya döndürebilmek veya demokratik hakkın ötesinde taşımak ve yapılacak işin nevini tahrip ederek milletimizin bu konuda, yanlış bir enformasyonla, yanlış bir bilgilendirmeyle karşı karşıya bırakılması, bana göre kabul edilemezdir. Yani daha henüz oradaki Topçu Kışlası yapılması konusundaki tartışma çok uzun zamandır vardır ve bu planların içerisindedir. Ancak Topçu Kışlası konusunda yapılan tartışma; Taksim meydanını küçültmeyecek veya gezi parkını küçültmeyecek. Tam tersi Taksim’in tamamı park haline getirilecektir. İnsanlarımızın rahat ve huzur içerisinde kullanılabileceği bir park haline getirilecektir” dedi.

“TAKSİM DÜNDEN DAHA YEŞİL”

“Üç beş uygulama üzerinden fırtına koparmanın da çok büyük bir anlamı yoktur” diyen Soylu, şöyle devam etti:

“1 Mayıs’ta Taksim’de istediklerini elde edemeyenler, bugün Taksim’de yeni bir huruç harekatı peşindedirler. Benim yorumlamam böyledir. Türkiye’de herhangi bir mesele üzerinden hükümete veya bugünkü iradeye yara veremeyenler acaba Taksim Gezi Parkı üzerinden yara verir miyiz diye düşünmeye ve eyleme geçirme konusunda iradelerini ortaya koymaya çalışmaktadırlar. Şunu söyleyeyim: Taksim dünden daha yeşil, Taksim dünden daha milletin, Taksim dünden daha çok insanların kendisini rahat hissedebileceği bir noktaya doğru gitmektedir. Elbette ki bunda, şöyle olsun, böyle olsun diye iddia sahibi olanların iddialarını kamuoyu nezdinde ortaya koymaları çok doğaldır ama bunun siyasal dile dönüştürmeleri, bunu sanki oradaki sosyal medyadan takip ettiğimiz kadarıyla, aslında bunun gerisinde çok daha fazla şeyler var gibi ifade etmeleri, bunu bir iktidar meselesine döndürmeleri ve iktidarı bunun üzerinden yıpratmaya çalışmaları son derece yanlıştır, tutmaz. Bu tutmayacaktır.”

İtiraz etme hakkının olduğunu ancak bunun toplumu galeyana getirme şeklinde yapılmaması gerektiğini kaydeden Soylu, “ Bu doğru olmaz. Demokrasinin de bir şekilde rencide edilmesi, itina gösterilmemesi anlamına gelir. Söyleyeceğim şey şudur: Taksim dünden daha fazla yeşil, Taksim dünden daha fazla milletin, Taksim dünden daha fazla bütün dünyaya kendimizi anlatabileceğimiz bir meydan haline gelecektir” dedi.

“EL YUMRUĞUNU YEMEYEN KENDİ YUMRUĞUNU BALYOZ ZANNEDERMİŞ”

Başbakan Erdoğan’a yönelik gelen eleştiriler konusunda da konuşan Soylu, “Adamın ağzını açtırmasınlar. Edeple siyaset yapıyoruz. Her şeyi bir edep çizgisi üzerinde taşımak konusunda bir meseleyi hele Başbakan’a söyledikleri. Ne yaptın hayatında da sağa sola tehditler savuruyorsun? El yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannedermiş. Sakın ha. Edebimizle yerimizde oturuyoruz. Kimse bizim, muhalefet partilerinin söylediği sözlere karşılık vermememizi çekindiğimizden ya da elimizde bizim de kendimize ait bir tarih bilgisi yoksunluğundan zannetmesinler. İşimizi yapan bir siyasi partiyiz” diye konuştu.

SG(FK/AK)