AK Partili vekile 5 yılda 78 ihale

AK Partili vekile 5 yılda 78 ihale

AK Partili vekilin şirketine 5 yılda 78 ihale verilmesi muhalefeti isyan ettirdi.

AKP’li vekilin şirketine üst üste ihale verilmesine muhalefet tepkili. CHP Grup Başkanvekili Gök, "AKP, kendi yandaşlarını palazlandırıyor, adrese teslim ihale veriyor" dedi. MHP Grup Başkanvekili, "Balık baştan kokar. Cumhurbaşkanı devlet nişanı versin, karaarslan şehircilik bakanı yapılsın..." tepkisi verdi.

AKP'de uzun yıllar MKYK üyeliği yapan, 7 Haziran seçimlerinde de Samsun'dan milletvekili seçilen Çiğdem Karaaslan'ın şirketinin, son beş yılda 78 Gençlik merkezi ve il kentsel dönüşüm projesi ihalesi aldığı ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, AKP'de MKYK üyesi iken, Gençlik'ten sorumlu olan Karaaslan'ın şirketinin aldığı ihalelerden büyük bölümünün Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan olmasına, CHP ve MHP tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AKP'nin iktidarı süresince "adrese teslim ihaleler" yaptığını vurgulayarak, "AKP'nin özellikle özel projelerde ve kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili dönüşümlerde, kendi yandışlarının nasıl kayırdığının tipik bir örneğidir" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da, konunun araştırılması için soru önergesi vereceklerini vurgulayarak, "balık baştan kokar" tepkisini gösterdi. Vural, "Cumhurbaşkanı bu milletvekiline devlet nişanı versin. Kendisi, Şehircilik Bakanı yapılsın" dedi. 

5 YILDA, YASSIADA DAHİL 78 İHALE ALMIŞ
Cumhuriyet Gazetesi'nin bugünkü haberine göre, AKP’nin gençlik örgütlenmesinden sorumlu MYK üyesi Karaaslan’ın, eşi Dinç Karaaslan’la birlikte sahibi olduğu Arme Concept’e Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan şu zamana kadar 78 gençlik merkezinin proje çizimleri verildi.

Öte yandan firma, İzmir, Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, Adana, Trabzon, Ordu, Erciş, Edirne, Burdur, Bursa-Yıldırım kentsel dönüşüm alanlarının proje çizimlerini üstlendi. Bunların yanında 2011 yılında Diyarbakır’da Dicle Vadisi Kırklar Tepesi Rekreasyon Alanı İmar Planı Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1 milyon 695 bin +KDV bedelle çifte verilen projelerden.

CHP'Lİ GÖK: "ADRESE TESLİM İHALE..."
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AKP'nin özellikle özel projelerde ve kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili dönüşümlerde, kendi yandaşlarını kayırdığını belirterek, "Bu da, AKP'nin kendi yandaşlarını nasıl kayırdığının çok tipik bir örneğidir" dedi. Gök, şöyle konuştu;

"Adrese teslim ihaleler ve sözleşmelerle, kendi yandaşlarını palazlandırmakta ve devletin kaynaklarını peşkeş çekmektedir.

Bu da bunun çok açık bir örneği olup, AKP'nin siyasi ahlak yönünden hangi aşamada olduğunu gösteren önemli bir örnektir."

MHP'Lİ VURAL: "BALIK BAŞTAN KOKAR"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP Samsun Milletvekili Çiğdem Karaslan'ın dünya mimarlık ödülüne aday gösterilmesini, TBMM'nin 'üstün hizmet ödülü' vermesini; Cumhurbaşkanı'nın da devlet nişanı takmasını önerdi. Vural, "Madem genç yaşta bu kadar başarılı o zaman kendisine en üst düzeyde ödül verilsin. İhaleleri veren Gençlik Spor Bakanları da Samsunlu, Karaaslan da Samsunlu. Sanırım bu bir 'ilahi' tesadüf" dedi.

Çiğdem Karaaslan'ın, 5 yılda 78 gençlik merkezi ve kentsel dönüşüm projelendirme işi almasını değerlendiren Vural, şöyle konuştu:

"Yeni hükümette Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakanı yapılsın. Suyun başında olmasında fayda var. Olacak şey mi? Tüm bunlar trajikomik. Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan son iki bakan da Samsunlu. Bu ilahi tesadüf olabilir mi? Tarla da onlardan, taş da onlardan, kuş da onlardan. Yandaşlar ve candaşlar birbirlerini ağırlıyor. Bal tutanlar hamuduyla götürmüşler. MHP olarak konuyu Meclise taşıyacağız. Bakanın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vereceğiz. Bu ihalelerin hangi kriterlere göre verildiğini, bu firmanın neden tercih edildiğini  soracağız. Ama sonuçta gerçek şu ki 'balık baştan kokar."