AK Partili vekilin 15 Temmuz iddiası yalanlandı

AK Partili vekilin 15 Temmuz iddiası yalanlandı

AK Partili Selçuk Özdağ'ın, 15 Temmuz'da bir erin MİT'e ihbarda bulunduğu iddiası MİT'e yakın kaynaklar tarafından yalanlandı.

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın 15 Temmuz günü bir binbaşının yanı sıra bir erin de MİT'e giderek ihbarda bulunduğu iddialarının doğru olmadığı belirtildi.

Hürriyet'e bilgi veren MİT'e yakın kaynaklar, 15 Temmuz günü binbaşı dışında kuruma herhangi bir ihbar olmadığını vurgulayarak, bir erin de ihbarda bulunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı vurguladılar.

ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve AK PartiManisa Milletvekili Selçuk Özdağ, dün İzmir'de Anadolu Ajansı muhabirine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz'da bir erin de MİT'e giderek ihbarda bulunduğunu söylemişti.

Özdağ, "Darbe, önceden bir binbaşı ile bir er tarafından MİT'e bilgi veriliyor. Darbe, diye bildirmiyorlar. MİT Müsteşarına operasyon yapılacak, diye bildiriyorlar. Önce binbaşı gidiyor 15.00-16.00 sıralarında, daha sonra er. Er, bir şeyler duyuyor içeride, onların görüşmelerini, hareketliliğini. Bir darbe olacağını tahmin etmiyor, MİT Müsteşarı derdest edilecek ve siyasi iktidara karşı bir operasyon yapılacağını tahmin ederek gidiyor. Er ve binbaşı da korunmak adıyla, tedbirli olarak şu anda hapiste. Bu yapı, gece 03.00 civarında yapsaydı başarılı olma ihtimali vardı. Burada başarılı olsalardı rejim değişecekti. Türkiye iç savaşa sürüklenecekti. 100 yıllık birikimimizi, 100 yıllık hayalimizi çalacaklardı."

Hürriyet