AK Partililerle öğrenciler birbirine girdi

AK Partililerle öğrenciler birbirine girdi

Eskişehir'de seçim broşürü dağıtan AK Partili gençler ile üniversiteliler arasında kavga çıktı.

Eskişehir'de seçim broşürü dağıtan AKP gençler ile üniversite öğrencileri arasında kavga çıktı. AKP'li 3 kişi yaralandı, polis 18 öğrenciyi gözaltına aldı.

Olay akşam saatlerinde Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Cumhuriyet kapısı önünde meydana geldi. AKP’nin AK Gençlik grubu üyeleri partilerinin seçim broşürlerini dağıtıkları sırada iddiaya göre kampüsten çıkan öğrencilerle tartıştı. Üniversite öğrencilerinin kampüs önünde broşür dağıtmamaları istemesi üzerine tartışma kavgaya dönüştü.

Olayda AKP’li 3 genç yumruk ve tekme darbeleriyle yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen polisler tarafından Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Polisler, olaya karışan 18 üniversite öğrencisini gözaltına aldı.

kavga-uni-371-2.jpg

Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen bir grup öğrenci Emniyet Müdürlüğü Aydıner Hizmet binası önünde basın açıklaması yaptı.

AKP’lilerin bıçak çektiğini öne süren öğrenciler adına konuşan İlknur Beker, “AKP’li bir grup üniversitemize gelerek gazete dağıtma bahanesi ile AKP propagandası yapmak istemiştir. Üniversite öğrencileri ile karşı karşıya geldiklerinde ise küfür ederek bıçak çekmişlerdir. Olaya müdahale etmeye gelen polisler ise bıçak çeken gruba değil de üniversitesini savunan öğrencilere müdahale etmiştir. Bizim arkadaşlarımıza bıçak çekenlerin nerede olduğunu sormak istiyoruz. Seçim süreci yaklaştıkça AK Parti’nin provokasyonları bitmiyor. Biz AKP’nin üniversitelerimize girmesini istemiyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından çeşitli sloganlar atan öğrenciler daha sonra Emniyet müdürlü binasının önünden ayrıldı.