AK Parti'nin seçim planı bu mu ?

AK Parti'nin seçim planı bu mu ?

Sözcü gazetesi yazarı Enis Berberoğlu seçim hileleri ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Berberoğlu, seçimde görevli öğretmenlerin nasıl seçildiğinden okullara yollanan yazılara kadar pek çok hile olduğunu iddia etti. Yazıda 7 Haziran genel seçimlerinde hükümetin, iktidar yanlısı sendikalar aracılığıyla yapılabilecek manipülasyonu hatırlattı.

İşte Enis Berberoğlu'nun kaleme aldığı çarpıcı yazı:

Ortada sandık, ama saymaktan usanmadık

Tekerleme ile girdim, ama niyetim ciddi.

Lafım, kitabın tam ortasından. Eğer 8 Haziran sabahı,  yine “ertesi gün” travması  yaşamak istemiyorsanız, 7 Haziran gecesi, seçim sandığının başında  bıkmadan bekleyin. oyları usanana kadar sayın, saydırın, emin olun.

* * *

Daha üç ay var demeyin… Elin oğlu çalıntı atla, Üsküdar’a vardı bile. Neler mi yaptılar, sayalım hemen.

* * *

Malum sandıklar okulda kuruluyor. Okulun hâkimi, kralı müdürüdür.AKP İlçe teşkilatları, müdürlerle temasta. Zaten önce solcu, sonra Kürtçü, yetmedi bir de paralel bahanesiyle, bütün müdürleri değiştirdiler. Şimdi sıra parti emrine almaya geldi. Mesela başkentin ilçelerinde, müdürler yemekli toplantıya çağrılıyor. Görünürde Milli Eğitim toplantısı, ama her masada bir AKP’li oturuyor. Müdürle tanışılıyor,  sohbet, muhabbet, seçim günü için halvet… Bir siyasetçi ile bürokrat, (hem de seçimde görev alacak olanı) aynı masada oturamaz, ayıptır, günahtır, yasaktır. Dinleyen var mı? Yok!

* * *

Yetmedi dahası da var. Seçimde görevli öğretmen, nasıl seçilir bilir misiniz? Okullara yazı yollanır, gönüllü isimler istenir. Ya da eskiden istenirdi… Bu seçimde okullara, seçimde görevli öğretmen listesi yollanacak. İsimleri AKP’li sendika bulacak.

* * *

Okul, öğretmen tamam. Ya il, ilçe seçim kurulları? Siz yargıdaki son atamaları, HSYK’da yeni düzeni boşuna mı sandınız? Kurul başkanları da. İşleri yürüten katipler de çoktan seçildi, göreve hazırlar.

* * *

Sevdikleri lisanla anlatayım. Akıllarınca kumpası kurdular. 7 Haziran seçim günü, siz kime oy atarsanız atın, sandıktan başka sonuç çıkacak. Adına da milli irade denilecek.

Yemezler…

Sandığa uzanan o kirli eller bu kez kırılacak. Gerçek seçim sonuçları  tokat gibi  yüzlerinde patlayacak.

* * *

Seçim hilelerini  el birliğiyle  boşa çıkarmak için birkaç önerim var. Gelecek yazıya…