Akar ve komutanlardan KKTC'ye destek

Akar ve komutanlardan KKTC'ye destek
Güncelleme:

KKTC'nin 33. yaş resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları da vardı.

Türkiye; KKTC'ye tam desteğini yine ortaya koydu. KKTC'nin 33. yaş resepsiyonunda hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri temsil edilerek, dünyaya Türkiye'nin Kıbrıs'a askeri gücü ile sahip çıktığı konusunda mesaj verildi.

KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, KKTC'nin 33. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bu akşam Swissotel'de bir resepsiyon verdi. Resepsiyona; TBMM, Hükümet ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni temsilen katılım düzeyi, Türkiye'nin KKTC'ye güçlü desteğinin göstergesi olarak yorumlandı. Resepsiyona; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Gürel ile TSK'dan üst rütbede çok sayıda subay katıldı.

Rahşan Ecevit'e ilgi

Resepsiyonda dikkat çeken bir isim de Kıbrıs Fatihi olarak tarihe geçen merhum eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit oldu. İlerleyen yaşına rağmen resepsiyona katılan Rahşan Ecevit'e elini öpmeye çalışan Kıbrıs gazilerinin ilgisi dikkat çekti.

Kırmızı çizgimiz

Başbakan Yardımcısı Canikli, konuşmasında, Türkiye'nin KKTC'nin garantörü olduğunu belirterek, "Kıbrıs Türkü rahat olsun. Kıbrıs, kırmızı çizgimizdir. Türkiye'nin desteği ilelebet devam edecektir" dedi.

Milliyet