Akçakocada Gıda Denetimleri Sonucu Bazı Stantlar Kapandı

Akçakocada Gıda Denetimleri Sonucu Bazı Stantlar Kapandı

Akçakoca ilçesinde Gıda Satış Nizamnamesine uymayan 15 gün önce İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünce denetlenen ve gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarılan stantlar sökülüyor. Belediyenin yaz sezonu boyunca hediyelik eşya gibi ürünlerin satılma

- Akçakoca ilçesinde Gıda Satış Nizamnamesine uymayan 15 gün önce İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünce denetlenen ve gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarılan stantlar sökülüyor. Belediyenin yaz sezonu boyunca hediyelik eşya gibi ürünlerin satılması amacıyla bir firmaya yaptırdığı ve Osmanlı mimarisini yansıtan stantlardan sözleşme dışında faaliyet gösterenler kaldırılıyor.

Akçakoca'da hediyelik eşya satışı için kiraya verilen stantların bazılarında gıda satışı yapılması üzerine yoğun tepkiler gelmiş, basında yer alan haberleri değerlendiren Belediye ve İlçe Tarım ekipleri gıda satış nizamnamesine uygun olmadıkları gerekçesiyle bazı stantları uyarmış kısıtlamalar getirmiş ve gereken şartların sağlanması için ek süre vermişti.

Bu kapsamdaki stantların sürenin dolmasına bir iki gün kala kaldırıldığı görüldü. Sezona hareket getirmesi için Belediye tarafından yaptırılan 50 adet kiralık standın 20 si belediyeye ücretsiz bırakılmış belediye bunları kiralamış, buna karşın geri kalan 30 adedi de yapımcı firma tarafından kiraya verilmişti.