Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlarına Ziyaretler Sürüyor

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlarına Ziyaretler Sürüyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu’ya kentin sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve kurum temsilcilerinin ziyaretleri sürüyor.

- Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu’ya kentin sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve kurum temsilcilerinin ziyaretleri sürüyor.

Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDİ-DER) Mersin Şubesi’nin gerçekleştirdiği ziyarette heyet, Mersin’in zengin ve çok kültürlü yapısına uygun olarak Akdeniz Belediyesi tarafından hayata geçirilen çok dilli belediyecilik anlayışı gereği, Kürtçe öğrenmek isteyen belediye personeline yönelik kurslar açılması yönünde protokol imzalanması yönünde fikir alışverişinde bulunuldu. Ziyarette, belediyeye ait tabela ve levhaların da Türkçe’nin yanı sıra, Kürtçe, Arapça ve İngilizce hazırlanması da konuşuldu. Ziyaretleri dolayısıyla KÜRDİ-DER yönetimine teşekkür eden Eş Başkan Fazıl Türk, bir milleti var eden en önemli değerin ‘anadili’ olduğunu vurguladı, asimilasyon, inkar ve baskı politikaları sonucu anadilini kaybeden birçok milletin yeryüzünden silindiğinin altını çizdi. “Maalesef insanlık tarihi bunun örnekleriyle doludur” diyen Türk, “Farklılıklarımız zenginliğimizdir ve bizler bu zenginliğimize sahip çıkmalıyız. Mersin, bu zenginliği barındıran ve yaşatan örnek bir şehrimiz. Emek ve özverinizden dolayı KÜRDİ-DER’i kutluyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Derneğin talep ve projeleri noktasında da imkünlarımız ölçüsünde destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

KÜRDİ-DER yönetimi ardından Eş Başkan Yüksel Mutlu’yu makamında ziyaret etti. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere kentte gelen HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de dernek heyetinin ziyaretine eşlik etti. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Eş Başkan Mutlu, Mersin gibi zengin bir etnik ve kültürel yapıya sahip olan Mersin’de çok dilli belediyeciliğin önemine işaret ederek, “Akdeniz Belediyesi olarak çok dilli belediyeciliği sadece tabela olarak değil, güçlü bir şekilde hayata geçireceğiz. Aynı şekilde internet ortamında da Türkçe’nin yanı sıra Kürtçe, Arapça ve İngilizce yayınlar yapacağız. KÜRDİ-DER’in, Kürtçe’nin farklı lehçelerinde açacağı kurslara katılmak isteyen belediye personeli için gereken kolaylığı sağlarız. Ayrıca derneğin açacağı Kürtçe dil kurslarına ben de gelmek isterim” dedi.

KÜRDİ-DER Mersin Şubesi Başkanı Aslan Yaşar ise Mersin’de, eğitim dili Kürtçe olan ve uzmanların hizmet vereceği bir kreş açılması yönünde proje hazırladıklarını anlattı. Derneğin kimi çalışmaları hakkında bilgiler veren Yaşar, en az 2 sınıf oluşturabilecekleri uygun bir bina bulmaları halinde, en kısa sürede projeyi hayata geçireceklerini ifade etti. Şu anda dernek binasındaki tek sınıfta Kürtçenin farklı lehçelerinde kurslar verdiklerini kaydeden Yaşar, sadece 9 aylık dönemde 215 öğrenciyi mezun ettiklerini sözlerine ekledi.

Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, gün içerisinde ayrıca Mersin Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdurrahman Doğulu ve üyeler Sevinç Dirilten ile Kutlay Özcan, PTT Başmüdürü Celal Saraç ve Mersin Lions Kulübü yönetimlerini de ağırladı. Kenti ilgilendiren kimi konularda görüş ve önerilerin tartışıldığı buluşmada Eş Başkanlar, Akdeniz’i sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve kentin tüm dinamikleri ile birlikte yönetmeye, kentin geleceği için ortak kararlar almaya devam edeceklerini vurguladı.