Akdoğan'dan Erdoğan vurgusu

Akdoğan'dan Erdoğan vurgusu

AK Partili Ankara Milletvekili Akdoğan, anayasa dğeişikliği hakkında konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti'nin ve Türkiye'nin liderinin Erdoğan olduğunu söyledi. Hizmet kervanının Erdoğan'ın önderliğinde devam edeceğini ifade eden Akdoğan, yeni anayasa vurgusu yaptı.

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, mevcut anayasanın Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılamadığını, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi .AK Parti hareketinin ve Türkiye'nin de liderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Akdoğan, "Onun önderliğinde hizmet kervanı yoluna başarıyla devam edecektir, çok büyük hizmetlere vesile olacaktır." dedi.

Akdoğan, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı "Mayıs Ayı İlçe Danışma Meclis Toplantısı"na katıldı.

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin geçen hafta yapıldığını anımsatan Akdoğan, kabinede ve parti yönetiminde görev alanlara başarılar diledi.

AK Parti hareketinin ve Türkiye'nin de liderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Akdoğan, "Onun önderliğinde hizmet kervanı yoluna başarıyla devam edecektir, çok büyük hizmetlere vesile olacaktır." dedi.

"17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİ"

AK Parti döneminde birçok saldırının olduğunu söyleyen Akdoğan, 17 Aralık'ta bir darbe girişimi yapıldığını, AK Parti'nin bütün bunlara rağmen milletin emanetine sahip çıktığını, milletin iradesini koruduğunu anlattı.

Akdoğan, "Paralel ihanet şebekesiyle çok ciddi bir mücadele yürüyor. Bu mücadele kimsenin kişisel meselesi, kavgası değildir. Bu topyekün devletin verdiği, vermesi gerektiği bir mücadeledir ve bu mücadele verilmektedir. Sapla, samanı karıştırmadan, adalet ve hakkaniyet çizgisinde yürüyerek bu mücadele verilmektedir." diye konuştu.

YENİ ANAYASA VURGUSU

65. Hükümetin 2023 hedeflerine doğru yürüdüğünü dile getiren Akdoğan, bu yürüşte Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yazılımın ve donanımın değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Darbe anayasasından kurtulmak gerektiğine değinen Akdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yeni bir anayasa yapmak, yazılımı değiştirmek gerekiyor. Darbe anayasasından kurtulmak gerekiyor. Yamalı bohçaya dönen, bugünün gereklerini, ihtiyaçlarını karşılamayan, hedeflerimize ulaşmamızı engelleyen bu Anayasa'nın değişmesi ve yeni bir anayasa yapılması gerekiyor. Diğeri de idari sistem, Başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor. Bu kimsenin kişisel meselesi değildir. Tayyip Erdoğan siyasi parti başkanı değilken bu ihtiyaç vardı, Özal, Demirel döneminde vardı, o zaman konuşuluyordu, o zaman bir ihtiyaçtı."

AK Parti'nin bir ve bütün olduğunu belirten Akdoğan, bu bütünlüğün korunduğu sürece AK Parti'nin 2053'e de 2071'e de imza atacağını kaydetti.