Akdoğan'dan PKK'ya sert yanıt

Akdoğan'dan PKK'ya sert yanıt

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK'nın ajitasyon yaptığını ve boşa kürek çektiklerini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Kandil'in ajitasyon yapmasının, boşa kürek çekmek” olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, dün PKK'ya yakın internet sitesi ve Twitter hesaplarından duyurulan 'TSK uçakları Kandil'deki PKK kamplarını bombaladığı' iddialarının ardından, Twitter'daki hesabından, Kandil'e sert mesajlar verdi.

'PKK'nın Türkiye'nn üs bölgelerine saldırması sonrası TSK uçaklarının karşılık verdiğini' ifade eden Akdoğan, PKK yönetiminin ajitasyon yaptığını ve boşa kürek çektiğini söyledi.

İşte Akdoğan'ın o tweetleri:

ekran-resmi-2015-07-01-16.13.36.png

"TSK'nın görevi ulusal güvenliğimize yönelik tehditlerle mücadele etmek ve terörist saldırılara karşılık vermektir. Asıl eylemsizlik ihlali, kırsalda askere saldırmak, şehirde illegaliteyi ve şiddeti körüklemektir. Süreci zehirleyen de Kandil'in bu tutumudur. Asıl sorun, PKK'nın silahlı varlığı, saldırıları ve şiddetidir. Terör ve şiddete ses çıkaramayanlar güvenlik güçlerini eleştiriyorlar."

HPG ATEŞKESİ TEK TARAFLI OLARAK BİTİRDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

PKK’nin askeri kolu Halk Savunma Güçleri, "Türk Ordusu’nun, yapmış olduğu son bombardımanla ateşkesi tek taraflı olarak tümden bitirdiğini" bildirmişti.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının dün Avaşin bölgesinde bombardıman gerçekleştirdiğini kaydetmişti.

'MİSİLLEME' AÇIKLAMASI

Açıklamada, “En son dün yapılan MGK toplantısının ardından, 2013 yılı başından bu yana ilk kez bugün (dün) Türk Ordusu tarafından savaş uçakları ile gerilla alanlarımıza dönük olarak kapsamlı bir bombardıman gerçekleştirilmiştir. Herhangi bir askeri faaliyet içerisinde bulunmayan güçlerimize yönelik yapılan bu saldırı, açık ki Kürt sorununun demokratik yollarla çözümünü istemeyen bir zihniyetin ürünü olarak uygulanmıştır." denilmişti.