Akıl almaz vahşet !

Akıl almaz vahşet !

Bursa'da boğarak öldürdüğü babasının cesedini parçalara bölen kadının kocası ve kızı birlikte yargılanacak.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, boğarak öldürdüğü babasının cesedini parçalara ayırıp çeyiz sandığının içine koyarak dere yatağına attığı iddia edilen kadının, kocası ve kızı ile birlikte yargılanmasına başlandı.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, boğarak öldürdüğü babasının cesedini parçalara ayırıp çeyiz sandığının içine koyarak dere yatağına attığı iddia edilen kadının, kocası ve kızı ile birlikte yargılanmasına başlandı.

Önce damadın cinayeti üstlendiği duruşmada, mahkeme her bir sanığın ifadesini ayrı ayrı alarak tüyler ürperten vahşeti aydınlattı. Dedesinin annesi tarafından öldürüldüğünü söyleyen genç kız, polisteki ilk ifadesi okunurken bayılınca yargılamanın seyri değişti. Kızının şok ifadesinin ardından anne suçunu itiraf etmek zorunda kaldı. Genç kız adliyenin önünde bir kez daha bayıldı.
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “tasarlayarak yakın akrabayı öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanık V.B. (44) ile tutuksuz yargılanan kızı P.B. (17) ve “cinayete azmettirmek” suçundan tutuklu yargılanan A.B. (47) ilk kez hakim karşısına çıktı. Mudanya’da polisin iki yıldır kayıp olarak aradığı 78 yaşındaki Rıdvan Baskı’yı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ailesinin duruşmasında, tüyler ürperten gerçek ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, salonu boşaltıp tek tek sanıkların ifadelerini aldı.

“BAŞTA ANNEMİ SAVUNMAK İÇİN BABAMI SUÇLADIM”

Mahkeme, ilk olarak öldürülen yaşlı adamın 17 yaşındaki torunu P.B.’yi dinledi. Tutuksuz olarak yargılanan genç kız, emniyette verdiği ilk ifadesinde, annesini savunmak için cinayeti babasının işlediğini söylediğini hatırlatarak, “Daha sonra vicdanım rahat etmediği için gerçekleri anlattım. Dedem anneme, televizyonun sesi çok açık diye kızdı. Daha sonra biz uyuduk. Bir ara annem uyanmış. Dedem, ‘Bir işe yaramıyorsunuz’ diyerek anneme vurmaya çalışmış. Annem ise, ‘Tamam baba, yeter’ diyordu. Ben arka odadaydım. Sonra ses kesildi. Yanlarına gittiğimde annem dedemi yastıkla boğduğunu söyledi” dedi.

”CESEDİ ÇEYİZ SANDIĞI, POŞET VE VALİZE KOYDULAR”

Cinayetin ardından annesinin Bursa’daki babasını aradığını anlatan P.B., “Babam duruma inanamadı. Suçu üstlenmek istedi. Annem kabul etmedi. Doğruyu söylemek istedi. Daha sonra cesedi parçalayıp yok etmeye karar verdiler. Ceset çeyiz sandığı, poşet ve valize koyularak evden çıkarıldı. Cesedi parçalama işini banyoda yaptılar. Cinayeti annem işledi fakat babamın dedemi öldürüp borçlarını ödemek gibi bir planı ise hiç olmadı” diye konuştu.

ADLİYE ÖNÜNDE BAYILDI

Genç kız, mahkemede poliste verdiği ifadesi okunurken fenalık geçirdi. Duruşmaya çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan P.B., adliye önünde de bayılarak sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

“BABAMIN ÖLDÜĞÜNDEN BİLE HABERİM YOKTU”

Kızının ifadesinden habersiz olarak mahkemenin huzuruna alınan V.S., olay sabahı kocasının babası ile kavga ettiğini anlatarak, "Birden ses kesildi. Yanına gittiğimizde bizi itip odaya kilitledi. Ses çıkartmamamızı söyledi. Sonra sandıkla yanımıza geldi. Beraber sandığı arabaya koyduk. Bursa’daki eve gidip oradan köpeğimizi aldık. Daha sonra hasta ziyareti için Eskişehir’e gitmek için yola çıktık. Çevre yolunda durup bir şeyler yaptı. Babam kaybolduğundan beri bizi tehdit edip karakolda verdiğimiz ifadeyi bize ezberletti. Ben karakola alınana kadar babamın öldüğünü bile bilmiyordum” diye konuştu.

”ONLARIN HİÇBİR ŞEYDEN HABERİ YOK”

Karısının ve kızının ne söylediğinden habersiz olarak ifade veren tutuklu sanık A.B. ise, olay günü maktul ile tartışmaya başladığını, onu itince de düşerek başını yere çarptığını söyledi. A.B. ifadesini şöyle sürdürdü:

"Başında bir süre ağladım. Daha sonra cesedi çeyiz sandığına koyup bir dereye attım. Suçumu itiraf ediyorum ancak öldürme kastım yoktu. Babam benim borcumu defalarca kapattı. O yüzden kimseyi azmettirmedim. Çok pişmanım.”

"ANNE VE BABAM YALAN SÖYLÜYOR"

Hastanedeki tedavisinin ardından tekrar adliyeye getirilen P.B.’ye mahkeme heyeti anne ve babasının verdiği ifadesini anlattı. P.B. ise anne ve babasının yalan söylediğini, cinayetinpsikolojik problemleri olan annesi tarafından işlendiğini söyledi.

KIZININ ŞOK SAVUNMASI ANNEYE İFADE DEĞİŞTİRTTİ

Bunun üzerine tekrar söz verilen V.B., cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ederek olay günü yaşanan vahşeti şöyle anlattı.

"Kocam beni kurtarmak için böyle ifade vermemi istedi. Cinayetin ardından cesedi eşimle birlikte parçalara ayırdık. Cinayet, babamın kızıma el kaldırması ve bana hakaret etmesi yüzünden oldu. Bunun, para veya mirasla bir ilgisi yok. Daha önce de öldürmeyi hiç düşünmedim. Olay bir anda gelişti.”
Tutuklu sanık A.B. de eşinin psikolojik sıkıntıları olduğu için suçu üzerine aldığını söyledi.

YARGILAMANIN SEYRİ DEĞİŞTİ

Mütalaasını veren savcı ise, yargılamanın seyri tamamen değiştiği için tutuklu sanıklardan A.B.’nin tahliyesini talep etti. Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Ayrıca A.B. hakkında "delilleri karartmak" suçundan savcılığa ihbarda bulunulması kararlaştırıldı. Dava, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Bilindiği gibi, 2 yıl önce Yenimahalle’de oturan Rıdvan Baskı, 12 Haziran 2011 tarihinde ortadan kaybolmuş, polis ailesinin kayıp müracaatı üzerine yaşlı adamı aramaya başlamıştı. Yaşlı adamın ailesi, teknik takibe takılan konuşmaları ve çelişkili ifadeleri yüzünden gözaltına alınmış, çifttutuklanırken, kızları ise serbest bırakılmıştı.